9.2 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Românii se TEM că războiul poate ajunge în ţara noastră: au făcut cozi la paşapoarte!

Publicat pe


Românii privesc cu teamă la ce se întâmplă în Ucraina şi îşi iau măsuri de precauţie. Populaţia se îngrijorează că războiul ar putea ajunge în interiorul graniţelor noastre, astfel că oamenii doresc să fie pregătiţi pentru orice. Chiar şi pentru plecarea din ţară.

Solicitările pentru eliberarea de paşapoarte noi a crescut mult în ultima perioadă.

Primele rezervări disponibile, abia în aprilie

În Capitală, primele programări pentru eliberarea paşaportului sunt disponibile abia spre sfârşitul lunii martie, începutul lui aprilie chiar. Cei care nu au programări sunt dispuşi să aştepte oricât este nevoie pentru a putea să îşi facă acest act.

Cetăţenii sunt încurajaţi ca, în situaţia în care nu găsesc locuri disponibile în vederea programării în perioada dorită, să verifice disponibilitatea la serviciile publice comunitare de paşapoarte din judeţele limitrofe, prin raportare la faptul că cererile de eliberare a paşapoartelor pot fi depuse oriunde în ţară, indiferent de judeţul de domiciliu al solicitantului.

Taxa de paşaport – 250 lei

Taxa pentru paşaport este în jur de 250 de lei, iar oamenii trebuie să prezinte la ghişeu fie paşaportul vechi, fie buletinul.

Reprezentanţii serviciului din ţară spun că la ghişee au ajuns să se prezinte în ultima perioadă şi cetăţeni care provin din alte judeţe care se programează on-line şi aleg locaţii unde actul de călătorie se poate elibera mai repede.

Sursa: www.national.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri