9.3 C
București
luni, 27 martie 2023

Românii și-au ales stațiunea preferată pentru Paște și 1 Mai. Mamaia nu se mai află în topul preferințelor

Publicat pe


Chiar dacă tarifele de cazare din Mamaia nu sunt cele mai mari în acest an, turiștii s-au orientat către alte stațiuni, lucru care a surprins puțin reprezentanții HORECA. Astfel că cele mai multe locuri de cazare sunt deja ocupate, cu toate că o cameră se închiriază cu minimum 650 de lei pe noapte.

Costinești, cea mai căutată stațiune de Paște și 1 Mai

În acest an, stațiunea Costinești, supranumită „Stațiunea Tineretului“, este vedeta vacanțelor de Paște și 1 Mai din acest an, chiar dacă tarifele le depășesc pe cele din Mamaia.

„Hotelul nostru le oferă piscină încălzită, saună, jacuzzi, un mic dejun fabulos care începe de dimineață și se termină la prânz. Noi dispunem de 51 de camere duble, o să le umplem pe toate”, a declarat Adrian Mazilu, managerul unui hotel din Costinești, pentru Știrile PRO TV.

În plus, lucru care îi va bucura foarte mult pe tineri, se pare că de 1 Mai, în Costinești, vor fi deschise și discotecile.

În urmă cu mai mulți ani, Costineştiul era renumit pentru fapttul că nu dormea niciodată. De dimineața până seara se auzeau sunete puternice ale concertelor de plajă și nu lipseau nici festivaluri de rock, folk, jazz, întreceri, concursuri de miss, astfel că se dansa până la răsăritul soarelui, fiind singurul loc unde discotecile se închideau la acel moment.

Costinesti

Cel mai cunoscut sinbol al Costineștiului rămâne însă Obeliscul, însă în prezent nu ne mai bucurăm de cel original, deoarece primul a fost distrus de inundaţiile din vara anului 2005.

Însă nu doar Costineștiul va fi plin de turiști de 1 Mai și de Paște, deoarece și cazările din Vama Veche au fost ocupate aproape în totalitate. Astfel că la agențiile de turism și pe siteurile de profil au rămas extrem de puține oferte pentru vacanța de 1 Mai, mai ales că peste 50% dintre cazările din Vamă au fost deja rezervate, iar prețurile pentru o noapte de cazare variază între 320 și 520 de lei.

Spre surprinderea tuturor, este pentru prima oară când stațiunea Mamaia a devenit mai accesibilă față de sudul litoralului.

„Mai avem rezervări încă din luna decembrie a anului 2022, suntem la grad de ocupare de 100% pe câte 4-5 nopți, în schimb mai avem locuri libere de Paște”, a spus Bogdan Lotreanu, managerul unui hotel din Mamaia la Știrile PRO TV.

Sursa: www.impact.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri