13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Rusia a creat o listă cu aproximativ 60 de companii străine pe care vrea să le naționalizeze

Publicat pe


O listă cu companiile străine care ar putea fi naționalizate în viitor a fost transmisă guvernului și Procuraturii Generale, potrivit unui document obținut și consultat de publicația rusă Izvestia. Lista a inclus aproximativ 60 de companii care au anunțat încetarea activității în Rusia.

Oleg Pavlov, șeful organizației „Inițiativa Consumatorului Public”, a fost cel care a transmis informația jurnaliștilor de la Izvestia. Experții consideră că este încă greu de spus cât de reală este naționalizarea, dar dacă va fi necesar, cu siguranță vor fi introduse aceste măsuri.

Pe listă sunt până acum 59 de companii, dar aceasta se va putea extinde. Printre cei care au apărut deja în document se numără Volkswagen, Apple, IKEA, Microsoft, IBM, Shell, McDonald’s, Porsche, Toyota, H&M.

„Intrarea pe lista neagră înseamnă pentru societatea următoarele riscuri: poprirea conturilor și a activelor, naționalizarea proprietății. De asemenea, conducerea acestor întreprinderi poate fi trasă la răspundere penală pentru faliment intenționat și fraudă la scară deosebit de mare”, a explicat Oleg Pavlov, șeful organizației „Inițiativa Consumatorului Public”.

Peste 300 de companii și-au anunțat retragerea din Rusia în semn de protest, de când Moscova a început invazia devastatoare a Ucrainei.Sursa: economedia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri