10.6 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Rusia „acceptă poziția Ucrainei”, cu excepția Crimeii / O întâlnire între Zelenski și Putin ar putea avea loc în Turcia (negociator ucrainean)

Publicat pe


Un negociator ucrainean a declarat că Rusia acceptă pozițiile Ucrainei, cu excepția poziției Kievului asupra Crimeii, potrivit agenției de presă Interfax Ucraina, cu sediul la Kiev, citată de Sky News.

Aceasta a adăugat că Rusia a indicat că proiectul de documente pentru tratatul de pace se află într-un stadiu suficient de avansat pentru a permite consultări directe între liderii celor două națiuni.

Agenția l-a citat pe David Arahamia, șeful delegației ucrainene la negocieri.

Potrivit acestuia, o întâlnire între președinții Ucrainei și Rusiei, Volodimir Zelenski și Vladimir Putin, ar putea avea loc în Turcia, „cu un grad ridicat de probabilitate”.

Arahamia a declarat că președintele turc Recep Tayyip Erdoğan „ne-a sunat ieri atât pe noi, cât și pe Vladimir Putin, și a părut să confirme, din partea sa, că sunt gata să organizeze o întâlnire în viitorul apropiat”.

„Nu se cunoaște nici data și nici locul, dar credem că locul cu un grad ridicat de probabilitate va fi Istanbul sau Ankara”, a declarat Arahamia.Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri