16.8 C
București
duminică, 1 octombrie 2023

Rusia acoperă bombardierele strategice Tu-95 cu anvelope de mașină pentru a le feri de dronele ucrainene

Publicat pe


Luni, 04 Septembrie 2023, ora 23:11

1262 citiri

Bombardier rus Tu 95. FOTO: theaviationist.com

Imaginile din satelit care circulă pe rețelele de socializare arată că armata Rusiei a acoperit aripile unui bombardier strategic Tu-95 cu mai multe cauciucuri de mașină, pentru a le feri de atacurile ucrainene cu drone care s-au intensificat.

Duminică, imaginea din satelit, datată 1 septembrie, a fost postată pe X, cunoscută anterior ca Twitter, de către utilizatorul Tatarigami_UA, un ofițer militar ucrainean în rezervă. Utilizatorul a spus că forțele ruse desfășoară această tactică pe aerodromul militar Engels, aflat la mai mult de 800 de kilometri sud-est de Moscova, pentru a descuraja atacurile cu drone.

Un astfel de atac a distrus săptămâna trecută patru avioane rusești de transport militar Il-76 staționate pe un aerodrom din orașul vestic Pskov, în apropiere de granițele Rusiei cu Estonia, Letonia și Belarus, potrivit agenției de informații militare a Ucrainei (GUR).

„Pregătiți-vă, pentru că rușii au arătat încă o dată inovații de neegalat. Ceea ce vedeți este o imagine din satelit cu un bombardier strategic TU-95 acoperit cu anvelope pentru mașini. Potrivit rușilor, acest lucru ar trebui să protejeze bombardierele strategice de drone”, a scris Tatarigami_UA.

„Aceasta nu pare să fie doar o întâmplare. Potrivit acestor imagini din satelit, se pare că rușii sunt încă în proces de montare a anvelopelor pe bombardier – o versiune proaspătă, prietenoasă cu bugetul, de înlocui ERA pentru forțele aeriene ruse?”, a adăugat Tatarigami_UA.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri