17.9 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Rusia afirmă că proiectul de acord de pace cu Ucraina „nu este pregătit pentru o reuniune la vârf” între Putin și Zelenski

Publicat pe


Negociatorul-șef rus Vladimir Medinski a declarat că poziția Rusiei cu privire la Crimeea și Donbas rămâne neschimbată și că discuțiile de pace nu au progresat suficient pentru o întâlnire între președinții celor două țări, potrivit The Guardian.

Comentariile lui Medinski vin după ce un negociator ucrainean, David Arahamia, a declarat sâmbătă că Rusia „a dat un răspuns oficial la toate pozițiile, și anume că acceptă poziția (ucraineană), cu excepția problemei Crimeii (care a fost anexată de Rusia în 2014)”.

Într-o postare de pe Telegram, Medinski a scris: „Proiectul de acord nu este pregătit pentru a fi prezentat la o întâlnire la vârf. Repet din nou și din nou: Poziția Rusiei cu privire la Crimeea și Donbas rămâne ÎNCHISĂ”.

Negociatorul rus a mai spus că discuțiile urmează a se relua luni.

Potrivit negociatorului șef ucrainean, Rusia indicase că proiectul de documente pentru tratatul de pace se află într-un stadiu suficient de avansat pentru a permite consultări directe între liderii celor două națiuni.

În aceste condiții, o întâlnire între președinții Ucrainei și Rusiei, Volodimir Zelenski și Vladimir Putin, ar putea avea loc în Turcia.Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri