23.2 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

Rusia amenință: Europenii vor plăti foarte curând 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz natural

Publicat pe”Cancelarul german Olaf Scholz a emis un ordin de oprire a procesului de certificare a gazoductului Nord Stream 2. Bine. Bine ați venit în noua lume curajoasă, unde europenii vor plăti foarte curând 2.000 de euro pentru 1.000 de metri cubi de gaz natural”, a scris Medvedev pe Twitter.

Anterior, marți, Scholz a anunțat că certificarea gazoductului Nord Stream 2 va fi oprită ca răspuns la acțiunile Moscovei în estul Ucrainei.

”În ceea ce privește cele mai recente evoluții, trebuie să reevaluăm situația și în ceea ce privește Nord Stream 2. Sună foarte tehnocratic, dar este pasul administrativ necesar pentru a opri certificarea conductei”, a spus Scholz la Berlin.

Conducta de 750 de mile a fost finalizată în septembrie, dar nu a primit încă certificarea finală de la autoritățile de reglementare germane. Fără aceasta, gazele naturale nu pot trece prin conducta Mării Baltice din Rusia către Germania.

Nord Stream 2 ar putea livra 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an. Aceasta reprezintă mai mult de 50% din consumul anual al Germaniei și ar putea valora până la 15 miliarde de dolari pentru Gazprom, compania de stat rusă care controlează conducta.

Statele Unite, Marea Britanie, Ucraina și mai multe țări UE s-au opus acestui proiect de când a fost anunțat, în 2015, avertizând că va crește influența Moscovei în Europa.

Sursa: www.antena3.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri