22.6 C
București
miercuri, 10 august 2022

Rusia anunță încetarea focului în Mariupol pentru a permite civililor să scape

Publicat peUn coridor umanitar de la Mariupol la Zaporizhzhia, via portul Berdiansk, controlat de Rusia, va fi deschis începând de astăzi de la ora 10.00 (7.00 GMT), a precizat ministerul.

De asemenea, ministerul a precizat că agenția ONU pentru refugiați și Comitetul Internațional al Crucii Roșii vor ajuta la această operațiune.

„Pentru ca această operațiune umanitară să reușească, propunem să o desfășurăm cu participarea directă a Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați și a Comitetului Internațional al Crucii Roșii”, se arată într-un comunicat al ministerului.

La începutul acestei luni, o a doua tentativă de evacuare a civililor din Mariupol a eșuat după ce rușii „au început să își regrupeze forțele și au continuat bombardamentele grele”, potrivit consiliului municipal.

Iar săptămâna trecută, primarul orașului, Vadym Boichenko, a estimat că 160.000 de persoane au rămas blocate în orașul-port fără încălzire.

Orașul din sudul țării s-a confruntat cu agresiunea rusă din 24 februarie, când forțele Kremlinului au invadat pentru prima dată Ucraina.

Capturarea orașului ar crea un coridor terestru între Crimeea anexată și regiunile controlate de separatiștii pro-ruși Luhansk și Donețk, cunoscute sub numele de Donbas.

(sursa: Mediafax)

Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri