2.4 C
București
joi, 2 februarie 2023

Rusia anunță SUA despre exercițiile nucleare anuale "Grom". Ar putea include teste cu rachete balistice intercontinentale

Publicat pe„Statele Unite au fost notificate şi, aşa cum am subliniat anterior, acesta este un exerciţiu anual de rutină al Rusiei. În acest sens, Rusia îşi respectă obligaţiile de control al armelor şi angajamentele de transparenţă în a face aceste notificări”, a spus purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene, generalul de brigadă Patrick Ryder.

Totodată, este de așteptat ca exercițiile anuale „Grom” ale forţelor nucleare strategice ale Rusiei, să includă și teste cu rachete balistice intercontinentale, așa cum a făcut anterior. Noul Tratat START, obligă statele nucleare să notifice astfel de lansări de rachete.

„În timp ce Rusia se angajează într-o agresiune neprovocată şi o retorică nucleară nesăbuită, aceste măsuri de notificare asigură că nu suntem luaţi prin surprindere şi reduc riscurile unei percepţii greşite”, a declarat și Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

 

Sursa: jurnalul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri