6.7 C
București
duminică, 3 decembrie 2023

Rusia cere Moldovei să înceteze persecuția mass-media în limba rusă

Publicat peRusia cere Moldovei să înceteze persecuția motivată politic a resurselor mass-media în limba rusă. Este mesajul Ministerului de Externe rus adresat lui Sergiu Goncherenco, însărcinat cu afaceri al Republicii Moldova în Federația Rusă. Acesta a fost chemat miercuri la Ministerul rus de Externe pentru a i se pune în vedere protestul Federației Ruse față de decizia Chișinăului de expulzare a lui Vitalii Denisov, directorul agenției Sputnik Moldova. „Acest pas nu va rămâne fără răspuns“, se mai precizează în mesajul MAE rus.

Directorul Sputnik, expulzat și trimis sub escortă de pe teritoriul Republicii Moldova

 Moscova „a cerut ca partea moldovenească să înceteze persecuția motivată politic a resurselor mass-media în limba rusă și să respecte obligațiile internaționale în domeniul libertății de exprimare și al mass-mediei și al asigurării drepturilor jurnaliştilor”.

Angajații serviciului de migrație din Moldova l-au urcat miercuri dimineață pe Denisov într-o mașină și l-au dus la aeroport cu ordin de deportare la primul zbor, fără a-i permite să-și împacheteze lucrurile și să-și ia animalele de companie cu el. El a primit o interdicție de 10 ani de intrare în Moldova. Documentul notează că ambasadorul rus Oleg Vasnețov a fost informat despre incident.

Inspectoratul General pentru Migrație (IGM) al Republicii Moldova anunță că Vitalii Denisov, directorul agenției blocate anterior de SIS, Sputnik Moldova, a fost declarat persoană indezirabilă „în țara noastră în legătură cu implicarea acestuia în treburile interne ale R. Moldova, fapt care pune în pericol securitatea informațională a țării noastre”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.

Sursa: www.cotidianul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri