9.3 C
București
luni, 27 martie 2023

Rusia consideră o provocare incidentul în care au fost implicate un avion de luptă rusesc Su-27 şi o dronă militară americană deasupra Mării Negre

Publicat peAmbasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a declarat marţi pentru agenţia RIA Novosti că Moscova consideră drept o provocare incidentul în care au fost implicate un avion de luptă rusesc Su-27 şi o dronă militară americană deasupra Mării Negre, informează agerpres.ro.

„Considerăm acest incident drept o provocare”, a spus Antonov după ce a fost convocat la Departamentul de Stat al SUA.

Drona de supraveghere militară americană MQ-9 s-a prăbuşit marţi în Marea Neagră după ce un avion rusesc Su-27 i-a lovit elicea, a spus Pentagonul, fiind primul incident de acest fel de la invadarea Ucrainei de către Rusia în urmă cu un an.

Rusia a negat că a avut loc vreun contact şi spune că drona s-a prăbuşit după o manevră brusc, într-un unghi ascuţit.

Ambasadorul rus a declarat că întâlnirea sa de la Departamentul de Stat a fost „constructivă” şi că nu a fost ridicată problema unor posibile „consecinţe” pentru Moscova ca urmare a incidentului, conform sursei citate.

„În ceea ce ne priveşte, nu dorim nicio confruntare între SUA şi Rusia. Suntem în favoarea construirii unor relaţii pragmatice, în beneficiul popoarelor rus şi american”, a declarat ambasadorul Anatoli Antonov.

Pentagon: O dronă militară americană s-a prăbușit după ce a fost interceptată de Rusia

De la Pentagon s-a anunțat că o dronă militară americană s-a prăbușit după ce a fost interceptată de Rusia deasupra Mării Negre.

Armata Statelor Unite a fost forțată să-și prăbușească drona de supraveghere MQ-9 Reaper din cauza daunelor cauzate când a fost lovită de un avion rusesc, a anunțat marți Pentagonul.

Pentagonul a spus că unul dintre avioanele rusești Su-27 a lovit elicea dronei, făcând-o inoperabilă, în timp ce ministerul rus al apărării a acuzat „manevra ascuțită” a dronei fără pilot pentru prăbușire și a spus că avioanele sale nu au intrat în contact cu aceasta.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri