21.5 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023

Rusia, dispusă la un schimb de prizonieri cu SUA: are nevoie de experiența unui temut traficant de arme internațional, specializat în ocolirea embargourilor, condamnat la New York

Publicat peRusia își arată disponibilitatea pentru un schimb de prizonieri cu Statele Unite.

Autoritățile de la Kremlin sunt interesate ca lista schimburilor să-l includă pe temutul traficant de arme rus Viktor Bout, cunoscut sub numele de „Negustorul de moarte”.

„Americanii realizează o anumită activitate externă, noi lucrăm în mod profesionist printr-un canal special conceput pentru acest lucru”, a declarat vineri ministrul adjunct de externe rus Serghei Ryabkov citat de Reuters.

„Este de netăgăduit că Viktor Bout se numără printre cei despre care se discută și, cu siguranță, contăm pe un rezultat pozitiv”, a completat Ryabkov.

Bout a fost declarat vinovat și condamnat, în 2008, de un tribunal din Manhattan la 25 de ani de închisoare, pedeapsa minimă posibilă.

Rusia are nevoie de experiența traficanților internaționali

Etichetat drept „negustorul de moarte” sau „spărgătorul de sancțiuni” pentru abilitatea de a ocoli embargourile privind negoțul cu armament.

Bout a fost unul dintre cei mai căutați infractori din lume înainte de arestarea sa, din 2008, pentru mai multe acuzații legate de trafic de arme, notează Hotnews.ro.

 Timp de două decenii, rusul a fost unul dintre cei mai cunoscuți traficanți de arme din lume, livrând armament pe diferite continente, de la guverne corupte din America de Sud până la grupuri teroriste din Africa sau Asia.

Cererile SUA de pe lista prizonierilor

Posibilul schimb l-ar putea include pe starul baschetului american feminin Brittney Griner, condamnată abuziv la 9 ani de închisoare pentru trafic de droguri, după ce a fost prinsă cu mai puțin de un gram de ulei medicinal de canabis pe un aeroport din Moscova.

Pe listele americanilor se află și Paul Whelan, care execută o pedeapsă de 16 ani în Rusia după ce a fost condamnat pentru acuzații de spionaj.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri