7.1 C
București
sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Rusia îşi strigă revolta | Vladimir Putin vrea să introducă legea marțială

Publicat pe


Sute de oameni din Daghestan, o Republică autonomă din componenţa Rusiei, în zona Caucazului, au blocat o autostradă, în semn de protest faţă de decizia mobilizării localnicilor în războiul din Ucraina.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Forţele de ordine au intervenit cu focuri de armă. Protestele s-au întins până în Orientul Îndepărtat la Rusiei.

Proteste masive. Ruşii nu vor să se înroleze

În oraşul Iakutsk, din estul extrem, sute de manifestanţi s-au adunat într-o piaţă pentru a se opune centrelor de recrutare care încorporează haotic civilii în unităţile militare.

Doi oficiali de rang înalt din Rusia, chiar președinții celor două Camerele ale Parlamentului, şi-au exprimat public furia faţă de modul în care se desfășoară campania de mobilizare.

Şi asta pentru că au fost chemate persoane care nu sunt eligibili pentru recrutare, stârnind furia publică.

Vladimir Putin a înăsprit pedepsele pentru infracțiuni în timpul mobilizării

Greșelile trebuie corectate, au spus oficialii ruşi, care vor să trimită pe front între 300 de mii şi un milion de civili.

Ca să se asigure că soldații nu vor fugi din armată şi nu se vor răzvrăti, Vladimir Putin a înăsprit pedepsele pentru infracţiuni în timpul mobilizării.

Astfel, refuzul de a urma ordinele unui ofițer superior pe timp de război, sau refuzul de a participa la operațiuni militare pot duce la pedepse cu închisoarea de până la 10 ani.

Refuzul încorporării este acum de 15 ani de închisoare

Iar pedeapsa pentru refuzul încorporării este acum de 15 ani de închisoare.

Pe 30 septembrie, după terminarea Referendumului care se desfăşoară în regiunile aflate sub ocupaţie rusă, Vladimir Putin va susţine un discurs în Parlamentul rus, după modelul Crimeei din 2014, prin care cel mai probabil, va anunţa anexarea a patru regiuni ucrainene – Luhansk, Dontesk, Zaporoje şi Herson.

Ruşia îşi strigă revolta | Vladimir Putin vrea să introducă legea marțială

La acelaşi discrus, există posibilitatea ca Putin să anunţe introducerii legii marțiale.

Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă Ucraina continuă să atace teritoriile anexate ilegal de Rusia.

Interdicția de a părăsi Rusia pentru bărbații care sunt pasibili de a fi recrutați ar putea fi anunțată chiar înainte de discursul lui Putin, deoarece guvernul consideră că valul de bărbați care părăsesc țara este „alarmant”.

Peste 730 de persoane au fost reținute în întreaga Rusie de ieri până azi la protestele împotriva ordinului de mobilizare.

Sursa: www.antena3.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri