12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Rusia se va deconecta de la rețeaua globală de internet. Decizia, luată în urma atacurile cibernetice suferite de la începutul războiului din Ucraina

Publicat pe  • Rusia a început pregătirile pentru deconectarea de la rețeaua globală de internet.
  • Anunțul făcut de Nexta.

Rusia pregătește deconectarea de la rețeaua globală de internet

Rusia se va deconecta de la rețeaua de internet globală. Pregătirile în acest sens au început deja, potrivit anunțului făcut de Nexta. Decizia vine ca urmare a atacurilor cibernetice masive suferite de la începutul războiului din Ucraina.

Rusia a început pregătirile active pentru deconectarea de la internetul global.
Cel târziu pe 11 martie, toate serverele și domeniile trebuie să fie transferate în zona rusească. În plus, sunt colectate date detaliate despre infrastructura de rețea a site-urilor”
, a anunțat Nexta într-un mesaj pe Twitter.

Decizia lui Vladimir Putin de a invada și a ataca Ucraina a adus sancțiuni dure asupra Rusiei, din partea statelor europene, a SUA, dar și din partea marilor companii internaționale.

Hackerii de la Anonymous au spart site-urile oficiale ale Rusiei

Totodată, statul rus a fost ținta gruparii de hackeri Anonymous, care a declarat război cibernetic Rusiei și a reușit să spargă mai multe site-uri oficiale.

Hackerii au dat lovitura când au reușit să spargă baza de date a Ministerului rus al Apărării și au postat-o ​​online, moment în care întreaga lume a putut să vadă informații precum e-mailuri, parole și numere de telefon.

Aceeași grupare a publicat și documentele care ar ilustra planul rușilor pentru invazia din Ucraina, ce ar fi fost pus la punct încă din 18 ianuarie.

Sursa: spynews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri