3.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

Rusia. Situație tensionată în Republica Dagestan. Părinții tinerilor mobilizați au blocat principala autostradă spre capitală și i-au atacat pe polițiști. Aceștia au tras focuri de avertisment în aer, pentru a calma mulțimea.

Publicat pe


Canalele locale de Telegram din Mahacikala, capitala micuței republici din Caucazul de Nord, publică imagini cu incidente petrecute duminică, când femeile strânse la un miting de protest i-au atacat pe polițiști.

Ulterior, au existat încăierări sporadice între forțele de ordine și protestatari.

Un alt protest a izbucnit într-un sat, aflat la est de capitala Mahacikala, unde localnicii au ieșit și au blocat autostrada spre captală, pentru a împiedica plecarea copiilor lor încorporați în armată.

Compleșiți de mulțime, polițiștii au tras focuri de mitralieră în aer.

Dagestan are o populație de doar trei milioane de locuitori, majoritatea musulmani, iar în zilele trecute au existat raportări privind o recrutare disproporționată pentru mobilizarea militară a locuitorilor cu minorități etnice non-ruse. Mai devreme, duminică, președinții celor două camere ale parlamentului rus au dat vina pe responsabilii militari pentru situația creată și au spus că protestele sunt justificate.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday

Sursa: www.biziday.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri