1 C
București
luni, 6 februarie 2023

Rusia spune că nu va folosi arme biologice în Ucraina

Publicat pe


Rusia nu va folosi arme biologice, a declarat vineri un diplomat rus de rang înalt în timpul unei conferinţe de presă la Geneva, relatează AFP.

Exercițiu CBRNFoto: APFootage / Alamy / Alamy / Profimedia

Konstantin Vorontsov, director adjunct al Departamentului pentru neproliferare și control al armamentelor din cadrul Ministerului rus de Externe, a respins temerile conform cărora Rusia ar putea face uz de astfel de arme în războiul din Ucraina. „Acesta nu e deloc un subiect de discuţie”, a declarat el unui grup de jurnaliști.

Rusia este „pe deplin şi complet ataşată obligaţiilor sale” asumate în tratatele internaţionale care interzic utilizarea acestor arme, a susținut diplomatul rus.

„Noi nu avem niciun program în domeniul militar legat de armele biologice” şi „toate activităţile noastre în domeniul biologic sunt exclusiv în scopuri paşnice şi nimic mai mult decât atât”, a susţinut Konstantin Vorontsov, vorbind presei în marja unei reuniuni de evaluare a aplicării Convenţiei asupra armelor biologice (BWC), care interzice conceperea, fabricarea şi stocarea acestei categorii de arme de distrugere în masă.

Lipsa unui mecanism de verificare a respectării acestei convenţii este însă marele său punct slab şi un subiect de dispută de decenii.

___Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri