24.2 C
București
duminică, 3 iulie 2022

Rusia susține că nu e răspunzătoare de atacul asupra gării din Kramatorsk. Oficial de la Kremlin: ”Forțele noastre nu folosesc acest tip de rachetă”

Publicat peVineri, 08 Aprilie 2022, ora 19:59

253 citiri

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a susţinut vineri, 8 aprilie, că Rusia nu este răspunzătoare de atacul cu rachete de la Kramatorsk, în urma căruia şi-au pierdut viaţa peste 50 de civili.

El a afirmat că gara din estul Ucrainei a fost de fapt lovită de o rachetă ucraineană Toşka-U şi a precizat că „forţele noastre armate nu folosesc acest tip de rachetă, iar astăzi nu au avut loc şi nu erau planificate niciun fel de misiuni la Kramatorsk”, arată dpa.

În oraşul din regiunea Doneţk, aflat sub control ucrainean, mii de refugiaţi aşteptau să fie evacuaţi după ce guvernul de la Kiev a cerut populaţiei din estul Ucrainei să plece, deoarece Rusia a anunţat că îşi va concentra acolo operaţiunile militare.

Guvernatorul regiunii, Pavlo Kirilenko, a declarat că în gara din Kramatorsk au fost ucişi cel puţin 50 de oameni, iar aproape 100 au fost răniţi. Ruşii „au vrut să ia ostatici cât mai mulţi oameni paşnici, au vrut să distrugă tot ce e ucrainean”, a scris el pe Telegram.

Ucraina a acuzat Rusia de atacul cu rachete; separatiştii din republica autoproclamată Doneţk şi Kremlinul susţin că vinovate sunt forţele ucrainene.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat vehement atacul la începutul unui discurs transmis vineri în parlamentul Finlandei. El le-a declarat deputaţilor de la Helsinki că „aceasta este a 44-a zi a realităţii noastre”, iar tragedia de la Kramatorsk arată ce înţelege Rusia prin protejarea Donbasului şi a populaţiei rusofone.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri