17.9 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Rusia va lansa propria versiune de Instagram care se va numi „Rossgram”

Publicat peAntreprenorii ruși urmează să lanseze o aplicație de partajare a imaginilor pe piața internă pentru a ajuta la umplerea golului lăsat de Instagram, pe care autoritățile l-au blocat în această săptămână, notează Reuters.

Noul serviciu, cunoscut sub numele de Rossgram, va fi lansat pe 28 martie și va avea funcții suplimentare, cum ar fi crowdfunding și acces plătit pentru anumite conținuturi, a anunțat site-ul său miercuri.

„Partenerul meu Kirill Filimonov și grupul nostru de dezvoltatori erau deja pregătiți pentru această întorsătură a evenimentelor și au decis să nu rateze ocazia de a crea un analog rusesc al unei rețele sociale populare îndrăgite de compatrioții noștri”, Alexander Zobov, directorul de relații publice al inițiativei, a scris pe rețeaua de socializare VKontakte.

Autoritatea de reglementare a comunicațiilor de stat rusă, Roskomnadzor a blocat accesul la Instagram de luni, după ce proprietarul său american Meta Platforms a declarat săptămâna trecută că va permite utilizatorilor rețelelor sociale din Ucraina să posteze mesaje precum „Moartea invadatorilor ruși”.

Meta, care deține și Facebook, a declarat că schimbarea temporară a politicii sale privind discursul instigator la ură s-a aplicat numai Ucrainei după invazia Rusiei, spunând că ar fi greșit să îi împiedicăm pe ucraineni „să-și exprime rezistența și furia față de forțele militare invadatoare”.

Rusia, care a interzis deja Facebook, a deschis o anchetă penală împotriva lui Meta, iar procurorii au cerut unei instanțe să desemneze gigantul tehnologic american drept „organizație extremistă”. Dosarul urmează să fie judecat în instanță luni.

Potrivit unei fotografii distribuite de Zobov pe Vkontakte, schema de culori și aspectul lui Rossgram va semăna cu Instagram.

Rusia și-a dezvoltat în ultimele luni tehnologia internă, inclusiv smartphone-urile AYYA T1 produse de conglomeratul de stat Rostec.

În noiembrie, Gazprom Media a lansat Yappy ca rival intern al platformei de partajare video TikTok.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri