9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Rușii ar pregăti un atac chimic în Ucraina. Joe Biden afirmă că NATO va reacționa în acest caz

Publicat peUcraineni și serviciile secrete americane se tem că Rusia ar putea recurge la folosirea armelor de distrugere în masă, deoarece este clar eșecul invaziei militare convenționale. Ar fi vorba de un atac chimic, ținând cont de faptul că armata rusă ar fi primit un antidot pentru anumite tipuri de otravă, inclusiv pentru gazul paralizant Sarin. Oficialii Ministerului Apărării ucrainean au declarat vineri că au văzut seturi de antidot pentru arme chimice/biologice eliberate forțelor ruse de pe front din Ucraina.

„Rusia se pregăteşte să folosească otrăvuri şi alte substanţe chimice împotriva ucrainenilor, în timp ce oficialilor ruşi ​​li se oferă antidoturi”, este avertizarea ministerului Apărării ucrainean.

În ce condiții ar putea recurge Rusia la armele de distrugere în masă?

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev a declarat că „nimeni nu îşi doreşte un război sau un atac care să aibă consecințe la nivel mondial”.

Medvedev a anunțat care sunt cele 3 situaţii în care s-ar putea trece la un atac cu arme nucleare, biologice sau chimic:  în cazul unui atac împotriva teritoriului său, împotriva instalațiilor sale nucleare sau împotriva teritoriilor aliaților săi.

Biden asigură că NATO va reacționa în cazul unui atac chimic în Ucraina

Președintele american Joe Biden a spus că NATO va răspunde în consecință dacă Rusia ar folosi arme chimice în Ucraina, fără să precizeze ce ar putea însemna.

Am răspunde dacă folosește arme de distrugere în masă. Natura răspunsului depinde de tipul de atac”, a spus Joe Biden, potrivit bbc.com.

Rusia trebuie să își revizuiască strategia militară

Rusia trebuie să-și revizuiască strategia pentru că nu mai poate continua la fel, confirmă și analistul militar Phillips O’Brien, profesor de studii strategice la Universitatea britanică St Andrews. O negociere cu Ucraina ar putea fi prea umilitoare pentru Putin, însă nici varianta extremă, de folosire a armelor de ucidere în masă nu ar fi plauzibilă.

Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri