20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Rușii au atacat o bază militară lângă frontiera NATO. Cel puțin 35 oameni au murit și peste 130 au fost răniți

Publicat peForțele ruse au bombardat o bază militară din vestul Ucrainei, aflată la mai puțin de 30 de kilometri de granița cu Polonia, țară membră a Alianței Nord-Atlantice.

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Raidul care s-a dorit un mesaj pentru occident a făcut prăpăd. Cel puțin 35 de oameni au murit și peste 130 au fost răniți. Pe de altă parte, invadatorii au instalat noi primari în două orașe ucrainene ocupate, după ce primarii legitimi au fost răpiți.

 

Mai multe rachete rusești au lovit o bază militară de antrenament din regiunea Liov, aflată la doar 24 de km de granița Ucrainei cu Polonia, așadar aproape de granița cu o țară NATO. Cel puțin 35 de oameni au murit în acest atac și peste 130 au fost răniți.

Maksym Kozytskyi, guvernatorul regiunii Lviv: Peste 30 de rachete au fost lansate. De aceea cerem în continuare ca (NATO) să închidă cerul. Este absolut necesar să avem un sistem serios de apărare anti-aeriană.

Acest raid poate fi văzut și ca un potențial avertisment pentru NATO.

În trecut, instructori militari ai alianței au antrenat acolo trupe ucrainene
 

Pe de altă parte, sâmbătă, un înalt diplomat de la Kremlin avertiza că Rusia consideră acum orice transport militar occidental pentru Ucraina o „țintă militară” legitimă.

Într-un alt raid aerian, în nordul Ucrainei, a fost lovit un bloc de 9 etaje din Cernigău. Orașul din nord a fost bombardat repetat și susținut, în ultimele zile.

Localnic:Inamicul spune că bombardează obiective militare, dar ne distruge școli, spitale și case. Să fiți blestemați, să suferiți și voi (rușilor) cum suferim noi, zi și noapte. Nu pot să spun ce e în sufletul meu. Să ne ferească Dumnezeu!

Serviciul ucrainean pentru situații de urgența a arătat imagini cu o imensă bombă de aviație, neexplodată, îndepărtată dintr-o casă, din Cernigău.

În sud, orașul Volnovaha se află sub controlul separtiștilor susținuți de Rusia. Luptele și rachetele au lăsat un dezastru în orașul situat cam la jumătatea distanței dintre Donețk, capitala rebelilor, și Mariupol, portul strategic ucrainean de la Marea Azov.

Localnic:Mă înfricoșează când obuzele lovesc clădirile, le zguduie violent. Din când în când se aude șuieratul bombelor.

Oamenii au ieșit din nou în stradă, cu miile, la Herson, portul din sud, după ce s-a răspândit vestea că rușii vor să însceneze un referendum, pentru a crea o nouă regiune separatistă, la fel cum a fost cu autoproclamatele republici populare Donetsk și Luhansk, din estul țării.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Ocupanți din teritoriile regiunii Herson încearcă să repete nefericita experiență a formării unor pseudo-republici. Șantajează liderii locali, pun presiune pe aleșii locali, încearcă să-i mituiască pe unii dintre aceștia. Încearcă să organizeze o așa numită „Republică populară Herson”. Împotriva voinței poporului care protestează în fiecare zi și care vrea o Ucraină unită.

Primarul orașului ocupat Dniprorudne ar fi fost „răpit” de trupele rusești. Este al doilea, după cel din Melitopol care este arestat de ruși de la începutul invaziei. Între timp, primărița pusă de ocupanți în locul edilului legitim din Melitopol a apărut la o televiziune locală. Susține că a fost aleasă și le-a cerut imperios oamenilor să nu ia parte la „acțiuni extremiste”.

Dar ucrainenii continuă să reziste și să le provoace pierderi invadatorilor.

Un avion Suhoi a fost doborât duminică dimineață în regiunea Harkov, aproape de granița cu Rusia
 

O altă reușită este doborârea unui elicopter modern de atac rusesc Kamov-52, în regiunea Herson, după ce Ministerul rus al Apărării lăuda, într-un material de propagandă, performanțele apartului de zbor, care costă echivalentul a 15 milioane de dolari, fără armamament.

Iar un fermier ucrainean a remorcat cu tractorul ce a mai rămas dintr-un tanc rusesc T72.

 

 

 

 Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri