-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Rușii au bombardat o zonă rezidențială în Zaporojie, unde se distribuiau ajutoare umanitare. Cel puțin patru morți

Publicat peCel puțin patru persoane au murit și mai multe au fost rănite, luni, în urma bombardamentelor rusești asupra orașului Orihiv, din regiunea Zaporojie, relatează Nexta.  Rușii au bombardat cu rachete S-300 orașul Nicolaev noaptea trecută, susține guvernatorul Vitali Kim, într-o postare pe Telegram, potrivit Kyiv Independent.  Forțele ruse au lansat 18 drone Shahed în Ucraina, cinci dintre ele fiind doborâte de armata ucraineană deasupra regiunii Nicolaev. În același timp, rușii minează infrastructura critică din Zaporojie, susține primarul orașului Melitopol, Ivan Fedorov, într-o postare pe Telegram. Între timp, ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Maliar, transmite că forțele ucrainene avansează la sud de Bahmut, potrivit The Guardian.

LiveText-ul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI.

Raport independent: Cel puțin 47.000 de militari ruși au murit în război

ACTUALIZARE 10:22 Cel puțin 47.000 de militari ruși au fost uciși în războiul din Ucraina, raportează site-urile independente Mediazona și Meduza într-o investigație publicată luni și citată de The Moscow Times.

Datele au fost obținute după consultarea mai multor agenții de statistică rusești  – o bază de date publică cu informații asupra moștenirilor și agenția guvernamentală de statistică Rosstat.

Jurnaliștii au observat o creștere puternică a numărului de cazuri de succesiune la bărbați sub vârsta de 50 de ani de când a început războiul, acestea fiind folosite pentru a calcula numărul prezumtiv de decese ale militarilor.

„Ca să fim absolut preciși, putem să afirmăm cu o probabilitate de 95% că numărul real al morților de pe front este între 40.000 și 55.000”, se arată în raportul jurnaliștilor independenți.

Ei afirmă, însă, că numărul ar putea să fie și mai mare pentru că nu toți soldații au proprietăți care pot fi transmise prin succesiune după moarte.

Un bilanț separat al deceselor confirmate, realizat de Mediazona și varianta rusească a BBC, arată că 26.800 de militari ruși au murit în Ucraina, ale căror nume au fost făcute publice de autoritățile ruse.

La începutul verii, Kremlinul a cerut autorităților regionale să restricționeze publicarea necrologurilor pe care Mediazona și BBC Rusia le foloseau pentru bilanțurile lor.

De altfel, regimul criminal de la Kremlin rareori face precizări cu privire la decesele militarilor săi în Ucraina, iar ultimul bilanț al ministerului apărării rus este din septembrie 2022 și este de 6.000 de decese.

Documente ale serviciilor de informații occidentale susțin, însă, că numărul real al deceselor de soldați ruși pe front este aproape de 110.000.

Mediazona și Meduza estimează că 78.000 de soldați ruși au fost răniți sau au dispărut, ceea duce numărul total al pierderilor, conform acestor surse, la aproximativ 125.000.

Cel puțin patru morți și mai mulți…Sursa: www.digi24.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri