9.2 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Rușii au deschis focul asupra unui convoi de mașini la Zaporojie. Un nou atac barbar asupra civililor VIDEO

Publicat peMiercuri, 16 Martie 2022, ora 18:10

248 citiri

În Zaporojie, orașul devenit refugiu pentru cei care fug din Mariupol, soldații ruși au deschis focul miercuri, 16 aprilie, asupra unui convoi de mașini pline de oameni.

Este vorba despre civili care fugeau din Mariupol.

Primele date furnizate de presa ucraineană arată că sunt cel puțin cinci răniți, printre care un copil care se află în stare gravă.

Incidentul s-a întâmplat în zona Stepnogorsk. Armata rusă a tras focuri de armă asupra unui convoi de mașini cu civili care se deplasa de-a lungul autostrăzii spre Zaporojie.

Copilul rănit a fost operat de urgență. Medici de la clinica din Ohmadit supraveghează de la distanță intervenția chirurgicală.

În urma bombardamentelor, un incendiu a izbucnit pe un câmp din apropiere.

Nu a fost singurul atac al zilei în acest oraș.

Oraşul ucrainean Zaporojie – cruţat în mare parte de ofensiva rusă şi care este refugiul ucrainenilor care fug din oraşul asediat Mariupol, a fost vizat miercuri, 16 martie, de atacuri asupra unei gări, anunţă autorităţile locale, relatează AFP.

”Instalaţii civile de la Zaporojie au fost bombardate pentru prima oară”, anunţă într-o postare pe Telegram guvernatorul regional Oleksandr Staruh.

”Proiectile au căzut în zona Gării Zaporojie 2. Potrivit primelor date, nimeni nu a fost ucis”, anunţă el, precizând că un proiectil a căzut în grădina botanică.

Zaporojie este destinaţia culoarului umanitar pe care fug sute de mii de locuitori ai oraşului portuar Mariupol, asediat de forţe ruse.

Acest oraş se află în apropierea unei centrale nucleare – bombardată la 4 martie şi ocupată de către ruşi.

Populaţia din Zaporojie duce lipsă de apă şi hrană şi se ascunde în pivniţe de mai multe zile.

În urma unei serii de eşecuri, în lipsa unui armistiţiu ruso-ucrainean, evacuările din Mariupol s-au accelerat marţi.

Preşedinţia ucraineană a anunţat că aproximativ 20.000 de persoane au părăsit Mariupolul.

Oraşul Mariupol, situat la 55 km de frontiera cu Rusia şi la 85 km de fieful separatist prorus Doneţk, este cel mai mare oraş care se mai află pe mâna forţelor ucrainene în Donbas, unde se află regiunile separatiste proruse Doneţk şi Lugansk, recunoscute de Moscova înaintea invaziei Ucrainei.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri