25 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Rușii au ieșit din nou în stradă. Proteste în Sankt Petersburg și Moscova împotriva războiului din Ucraina

Publicat peÎn această seară, rușii au ieșit din nou în stradă, protestând împotriva războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. Manifestațiile au loc în Sankt Petersburg și Moscova.

Deși protestatarii își riscă libertatea, aceștia s-au organizat la îndemnul lui Alexei Navalnîi, aflat după gratii. Acesta i-a îndemnat să organizeze proteste zilnic, potrivit libertatea.ro.

Noi proteste în Moscova și Sankt Petersburg

Imaginile transmite de la fața locului surprind momentul când mai mulți protestatari sunt reținuți de către forțele de ordine, în timp ce alții sunt îndemnați să părăsească zona.

Potrivit site-ului ovdinfo.org, care ține evidența arestărilor celor care se opun regimului de la Kremlin, arată că azi, 2 martie, până în această țară, 503 protestatari fuseseră reținuți în 27 de orașe ale Rusiei pentru manifestațiile împotriva războiului cu Ucraina.

Imaginile difuzate o surprind pe Elena Osipova, o supraviețuitoare a asediului german asupra Leningradului, din Al Doilea Război Mondial, reținută de forțele de ordine rusești.

Alexei Navalnîi le-a cerut rușilor să organizeze proteste zilnic

Unul dintre cei mari critici ai Kremlinului, Alexei Navalnîi, le-a transmis rușilor, printr-un mesaj video, să organizeze proteste zilnic, descriindu-l pe Putin drept un „țar evident nebun”.

„Putin a declarat război Ucrainei și încearcă să facă lumea să creadă că Ucraina a fost atacată de Rusia, adică de noi toți. Dar nu este corect”, a transmis echipa lui Navalnîi, citată de Reuters.

În această dimineață, echipa care gestionează contul de twitter al opozantului a transmis un mesaj împărțit în doisprezece fragmente, prin care Alexei Navalnîi solicită proteste zilnice împotriva războiului în Rusia.

Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri