10.6 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022

Rușii au instalat un nou primar în Melitopol. Edilul Ivan Fedorov a fost răpit

Publicat pe


Aceasta a spus că acum principala ei sarcină este să dea curs „mecanismelor de bază în cadrul noii realități”.

Danilcenko a spus că se pregătește să înființeze un „comitet de aleși ai poporului” pentru a conduce orașul și i-a îndemnat pe locuitori să nu ia parte la „acțiuni extremiste”, scrie Digi24.ro.

Melitopol este un oraș din sudul Ucrainei care se află între orașul Mariupol. În prezent este ocupat de ruși. Vineri, primarul Ivan Fedorov a fost capturat de ocupanții ruși și dus într-un loc despre care nu se cunosc detalii. Ulterior, a apărut o înregistrare video cu momentul în care era scos de bărbați înarmați afară și dus pe sus într-un loc necunoscut. La scurt timp după aceea, procurorul regional din Luhansk, susținut de Rusia, a susținut că Fedorov este terorist și că este anchetat.

Președintele Volodimir Zelenski a cerut eliberarea lui și a spus despre răpire că este o „crimă împotriva democrației” și că Rusia a „trecut la o nouă etapă de teroare” în invazia sa.

Volodimir Zelenski a făcut declarații despre armata rusă

Volodimir Zelenski a declarat că armata rusă a suferit cele mai mari pierderi din ultimii zeci de ani. Acesta susține că 31 de batalioane rusești au fost distruse.

Tot prin intermediul rețelelor sociale a fost făcută și această declarație. De când a început invazia rusă, Zelenski a făcut mai multe declarații în mediul online. Și soția sa, Olena, a fost foarte activă pe rețelele sociale și a declarat recent că a reușit să scoată din Ucraina copii bolnavi de cancer. Aceștia au mers în Polonia pentru a-și continua tratamentul în siguranță.

Zelenski a mai declarat că armata ucraineană respectă încetarea focului pentru coridoarele umanitare și a cerut din nou Rusiei să procedeze la fel.

Zelenski a cerut eliberarea primarului din Melitopol care a fost răpit de soldați ruși și a spus că a vorbit despre asta cu liderii francez și german.

Președintele Ucrainei a mai spus că lucrează intens cu Comisia Europeană pentru a adera mai repede la Uniunea Europeană și se așteaptă ca țările care fac deja parte din Uniune să adopte sancțiuni din ce în ce mai mari Rusiei.

Volodimir Zelenski a făcut declarații despre armata rusă: „Am distrus 31 de batalioane”…



Sursa: a1.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri