31.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Rușii s-au retras din Kiev și Cernihiv, dar pregătesc atacuri în Donețk, Lugansk și Harkov. Zelenski: Sancțiunile nu sunt suficiente

Publicat peForțele ruse din regiunile Kiev și Cernihiv din nordul Ucrainei și-au finalizat retragerea pentru a se reconsolida în Belarus și Rusia, spune Pentagonul. Din orașele din care tancurile rusești s-au retras vin mărturii cutremurătoare. Oamenii și-au văzut casele distruse și viețile răvășite. Cu toții își plâng morții sau îi caută în gropile comune. Pretutindeni, domnește foametea. Ucrainenii au început să părăsească regiunile Donețk, Lugansk și Harkov. În aceste zone este așteptată o ofensivă rusească puternică în doar câteva zile. Volodimir Zelenski le cere occidentalilor o blocadă financiară totală împotriva Rusiei și oprirea importurilor de petrol rusesc. El a mulțumit pentru noul pachet de sancțiuni, care sunt dure, dar nu suficiente.

Live Textul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI.

 Zelenski cere o blocadă financiară totală împotriva Rusiei

ACTUALIZARE 7.20. Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski le cere occidentalilor o blocadă financiară totală împotriva Rusiei și oprirea importurilor de petrol rusesc. El a mulțumit pentru noul pachet de sancțiuni, care sunt dure, dar nu suficiente. Dacă Vestul nu va reuși nici de această dată să prevină viitoare masacre, va fi o greșeală istorică, a spus președintele ucrainean într-un nou mesaj difuzat la miezul nopții. El a mulțumit pentru noul pachet de sancțiuni, care sunt dure, dar nu suficiente. Iar Rusia ar putea înțelege că are practic undă verde să meargă înainte cu invazia. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Noile investiții în Rusia sunt blocate, sunt aplicate restricții împotriva mai multor bănci mari din Rusia, sunt adăugate sancțiuni personale, precum și alte restricții. Acest pachet arată spectaculos. Dar nu este suficient.

Unii politicieni încă nu pot decide cum să limiteze fluxul de dolari și euro către Rusia din comerțul cu petrol, pentru a nu-și pune în pericol propriile economii.

Embargoul asupra livrărilor de petrol rusești va fi aplicat oricum. Va fi găsită o formulă. Singura întrebare este câți ucraineni va avea timp să ucidă armata rusă, astfel încât voi, unii politicieni – și vă cunoaștem – să puteți împrumuta de undeva puțină hotărâre.

Dacă nu există un pachet cu adevărat dureros de sancțiuni împotriva Rusiei, dacă nu vom fi aprovizionați cu armele de care avem cu adevărat nevoie și pe care le-am solicitat de multe ori, Rusia va considera asta drept o permisiune. Permisiunea de a merge mai departe. Permisiunea de a ataca. Permisiunea de a începe un nou val sângeros în Donbas.

Încă este posibil să preveniți asta. Vestul poate să o facă.

Așa cum s-ar fi putut aplica și anul trecut sancțiuni preventive pentru a împiedica această invazie. Dacă greșeala va fi repetată, dacă nu va exista nicio acțiune preventivă, va fi o greșeală istorică pentru întreaga lume occidentală.”

Citește și:  VIDEO. Peisaje apocaliptice în urma bombardamentelor de la Borodianka, încă un oraș distrus de război: „Asta numesc ei pacea rusă”

 

 

Editor : G.M.Sursa: www.digi24.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri