22.6 C
București
miercuri, 10 august 2022

Rușii se pregătesc să lanseze o versiune tristă a Instagram: „Suntem foarte triști”

Publicat pe


O versiune melancolică a Instagram, în alb și negru, care le cere utilizatorilor săi să posteze fotografii în care sunt triști ar putea fi lansată în Rusia săptămâna aceasta, relatează Reuters.

GrustnogramFoto: Captura de ecran

Creatorii platformei ruse spun că scopul acesteia este de a exprima tristețea legată de pierderea în Rusia a unor servicii populare precum platforma americană de distribuit fotografii.

Rusia a restricționat accesul la Instagram pe 14 martie și ulterior a catalogat Meta Platforms, compania care deține platforma, ca „organizație extremistă” în contextul în care Moscova încearcă să țină în frâu informațiile distribuite pe social media privind războiul din Ucraina.

Instagram a anunțat că decizia privind blocarea sa va afecta în jur de 80 de milioane de utilizatori din Rusia.

Un Instagram trist pentru rușii triști

Deși rușii pot accesa câteodată platformele interzise în țară cu ajutorul unui serviciu VPN (rețea virtuală privată), deja au început să apară alternative locale, ultima dintre acestea fiind „Grustnogram” („Tristgram”).

„Postați fotografii triste cu voi, arătați asta prietenilor voștri triști, fiți triști împreună”, afirmă un mesaj de pe site-ul platformei.

O imagine alb-negru de pe pagina de creare a contului arată o femeie într-o haină de blană stând în fața Catedralei Sfântul Vasile din Piața Roșie. Bara de căutare le spune utilizatorilor să caute compatrioți triști.

În loc de butonul de „like” în formă de inimă de pe Instagram, platforma rusească oferă o inimă frântă și opțiunea de a fi trist.

Lansarea Rossgram s-a amânat

„Suntem foarte triști că atât de multe servicii de calitate și populare își suspendă activitatea în Rusia din diverse motive”, declară Alexander Tokarev, unul dintre fondatorii platformei.

„Am creat Grustnogram pentru a jeli împreună acest lucru și pentru a ne susține reciproc”, mai spune el.

Tokarev spune că platforma a fost creată de patru persoane, dintre care doi programatori freelanceri, și că se așteaptă ca aceasta să apară în magazinul Google Play până la sfârșitul săptămânii și ulterior și în App Store.

Rossgram, o copie rusească a Instagram în nume, design și culori, urma să fie lansată săptămâna aceasta însă fondatorii săi au reușit să publice doar un videoclip despre o versiune prototip a sa, la câteva ore după cea programată pentru marea lansare.Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri