25.3 C
București
marți, 30 mai 2023

S-au împărţit banii pentru sport

Publicat peARAD. Pe undeva firesc, cele mai emblematice grupări arădene din sporturile de echipă, UTA şi FCC UAV, au pus mâna pe feliile cele mai generoase din „tortul” finanţărilor nerambursabile oferite de Primăria Arad, prin Centrul Municipal de Cultură, la prima sesiune pe sport din anul 2023.

Astfel, UTA a primit 3,3 milioane de lei, aproximativ 670 de mii de euro, în timp ce FCC UAV Arad va deconta, pe lege, 1,3 milioane de lei, în jur de 265 de mii de euro. Podiumul finanţărilor este completat de CS Atletico Arad, gruparea fotbalistică juvenilă primind 450 de mii de lei pentru două proiecte. Foarte aproape de podium se află CS AMEFA, care a strâns 425 de mii de lei din cinci proiecte (două la haltere şi trei la polo).

Alte sume deloc de neglijat au mai câștigat CS Pro Volei – 310 mii de lei (5 proiecte), CS Universitatea – 220 de mii de lei (3 proiecte), HC Beldiman – 150 de mii de lei (2 proiecte), Șah Club Vados – 130 de mii de lei (2 proiecte), Piroş Security – 100 de mii de lei (echipa feminină de primă divizie).

Surprinde neplăcut faptul că Asociaţia Judeţeană de Fotbal Arad a primit doar mărunţiş pentru două proiecte (50 de mii de lei), în comparaţie, de pildă, cu ACS Mistral (majorete şi twirling), care a câştigat 75 de mii de lei tot pe două proiecte.Şi asta, în condiţiile în care regretatul Adrian Lucaci – al cărui memorial a ajuns la ediţia cu numărul doi – a fost deschizător de drumuri pe relaţia Aradului cu Federaţia Română de Fotbal. La fel cum surprinde faptul că o disciplină care are mari şanse de a fi inclusă definitiv pe lista sporturilor olimpice, sambo, nu a primit nici un leu finanţare. Chiar dacă rezultatele sportivilor arădeni au fost de talie internaţională.

În total au fost depuse 53 de proiecte la CMCA, iar doar trei dintre ele nu au îndeplinit punctajul minim, dosarele fiind respinse: CS Westar (volei), CS Universitatea (sambo) şi ACS Voinţa (rafting).

Să mai spunem că a doua sesiune de finanțări nerambursabile din acest an se va deschide în luna septembrie, pentru o perioadă extrem de scurtă, de aproximativ trei luni.

Sursa: www.aradon.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri