31 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Salariile tuturor românilor ar putea creşte. Soluţia lui Florin Cîţu prin care putem avea mai mulţi bani în buzunar

Publicat peFlorin Cîţu a făcut mai multe propuneri prin care estimează că salariile tuturor românilor ar putea creşte. Liderul PNL a afirmat că reducerea contribuţiilor, precum CAS, ar aduce mai mulţi bani în buzunarele românilor, în vreme ce reducerea TVA temperează rata inflaţiei.

Cîţu prezintă şi soluţii pentru a creşte salariile pentru toţi românii.

„Reducerea CAS de la 25% la 20% – aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu”, spune liderul liberal, într-o postare făcută duminică pe pagina sa de Instagram.

Mesajul fostului premier vine în contextul în care ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a afirmat că vrea să schimbe Codul Fiscal la jumătatea anului, pentru a putea intra în vigoare din 2023. Referitor la taxarea proprietăţilor, Câciu a a precizat că este posibil ca persoanele fizice care au mai multe apartamente, de exemplu, să plătească mai mulţi bani, precum şi cei care au mai mult de două maşini, conform Digi24.

Citeşte şi: Codul Fiscal, modificări esenţiale la jumătatea lui 2022! Impozitarea bacşişului, taxa pe opulenţă şi regândirea scutirilor pentru IT-işti, în vizorul Ministerului Finanţelor

Ulterior, Câciu şi-a nuanţat declaraţiile, afirmând că nu este adeptul supraimpotizării. El a vorbit, în schimb, despre ceea ce numeşte „o ajustare” în zona de reglementare comercială a unor activităţi de business.

Citeşte şi: Ludovic Orban, atac dur la adresa lui Adrian Câciu: „Câciu e cam la fel cu Cîţu. Povestitor. Guvernul e sat fără câini?”

De asemenea, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, că propunerile ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, legate de supraimpozitarea celor care deţin mai mult de două proprietăţi sau două maşini, reprezintă „o abordare social-democrată” în contextul în care taxarea directă a proprietăţilor în România înseamnă un procent redus din PIB, raportat la media europeană.

Mai mult, Marcel Ciolacu a adăugat că analizează şi situaţia cotei unice.

„Aceste măsuri fiscale sunt prinse în programul de guvernare – nu neapărat desfiinţarea cotei unice explicit -, că vom analiza în cursul acestui an o altă abordare fiscală. Ştiţi foarte bine că orice modificare la Codul Fiscal intră în vigoare după şase luni, ca să fie, totuşi, predictibilă şi transparentă”, a explicat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Miliardarul George Soros investeşte o sumă uriaşă într-un domeniu revoluţionar

Sursa: www.romaniatv.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri