28.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023

Salvarea unei termocentrale, ca premieră

Publicat peCITR, companie care activează pe piața de restructurare și insolvență din România, anunță că termocentrala „CET Palas” din Constanța, aflată în proprietatea Electrocentrale Constanța SA, a fost transferată în patrimoniul public de stat, prin finalizarea cu succes a mecanismului prevăzut de Ordonanța de Urgență nr. 60/2019. Salvarea termocentralei are loc în premieră în România prin transferul său ca activ către stat, conform prevederilor OUG nr. 60/2019 și adoptată  prin Hotărâre de Guvern.

Acest mecanism a fost primul transfer de acest tip realizat în România.

Valoarea de transfer a activului este 107,7 milioane de lei, raportat la valoarea de piață stabilită în procedura de insolvență.

„Transferul termocentralei este o soluție identificată de echipa CITR, în calitate de administrator judiciar al Electrocentrale Constanța, în misiunea sa de a salva activitatea companiei prin asigurarea continuității producției de apă caldă și agent termic în municipiul Constanța. Transferul reprezintă unul dintre pilonii de restructurare a activității Electrocentrale Constanța. Strategia pe termen lung este integrarea CET Palas într-un SACET eficient operațional și din punct de vedere energetic care să se poată auto-susține. În acest proces foarte complex a fost realizat cu sprijinul Primăriei Constanța, Ministerului Energiei și Ministerului Finanțelor Publice, care au dat dovadă de multă implicare, deschidere și viziune pe termen lung.” , a spus Florin Constantin, Partener în cadrul CITR