1.8 C
București
duminică, 4 decembrie 2022

Șaptesprezece copii au pierit în busculada de la meciul de fotbal din Indonezia

Publicat peViolența și huliganismul au fost mult timp caracteristici ale fotbalului indonezian, în special în locuri precum Jakarta, capitala, dar dezastrul de sâmbătă a accentuat problema.

Ministrul șef al securității din Indonezia, Mahfud MD, a declarat luni că guvernul va forma o echipă independentă de anchetă care va include academicieni și experți în fotbal, precum și oficiali guvernamentali, pentru a investiga ce s-a întâmplat.

Echipa va investiga în următoarele câteva săptămâni pentru a afla cine a fost responsabil pentru tragedie, a declarat acesta.

Șaptesprezece copii se numără printre morți, iar alți șapte sunt tratați la spital, a declarat Nahar, un oficial de la ministerul pentru emanciparea femeilor.

Busculada de sâmbătă a avut loc în timp ce spectatorii panicați încercau să scape de pe stadionul supraaglomerat, după ce poliția a tras cu gaze lacrimogene pentru a dispersa fanii echipei gazdă învinse care au intrat pe teren la sfârșitul meciului.

Echipa gazdă, Arema FC, a pierdut meciul cu 3-2 în fața lui Persebaya Surabaya, deși autoritățile au declarat că nu au fost emise bilete pentru fanii lui Persebaya din motive de securitate.

Mahfud a declarat duminică că stadionul a fost umplut peste capacitatea sa. Aproximativ 42.000 de bilete fuseseră emise pentru un stadion proiectat să găzduiască 38.000 de persoane, a spus el.

(sursa: Mediafax)

Sursa: jurnalul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri