1.9 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

Șase milioane de ucraineni, fără curent electric, în prima zi oficială de iarnă. Oamenii iau măsuri disperate pentru a-și încălzi locuințele: 9 morți

Publicat peDin octombrie, atacurile Rusia au vizat în mod sistematic instalații de infrastructură critică din Ucraina, la un moment dat lăsând fără curent electric 10 milioane de persoane și întrerupând aprovizionarea cu apă a unor regiuni întregi, relatează G4Media.ro.

Întreruperile de curent au fost instituite de luni de zile în încercarea de a conserva rezervele de electricitate, dar loviturile rusești continuă să împiedice distribuția la parametrii normali.

În unele regiuni din Ucraina, inclusiv în orașul Herson din sudul țării, autoritățile locale au înființat centre de încălzire și de electricitate pentru a permite oamenilor să își încarce aparatele electronice.

Cu toate astea, ucrainenii au recurs la măsuri disperate pentru a-și încălzi locuințele, fiind observată o creștere semnificativă a numărului de incendii în zonele rezidențiale.

Potrivit celor mai recente informații, un total de 131 de incendii au fost înregistrate în Ucraina, în 24 de ore.

„Numai în ultima zi s-au înregistrat 131 de incendii în Ucraina, dintre care 106 în sectorul rezidențial. Nouă persoane au murit, iar opt au fost rănite”, a informat Serviciul ucrainean de urgență.Sursa: www.realitatea.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri