25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

Scandal la TNB – Se cere demisia directorului interimar. „Cultura nu trebuie să fie propagandă pro-rusă”

Publicat pe„Directorul interimar al Teatrului Național București(TNB), Mircea Rusu, trebuie demis astăzi.

Nu putem accepta ca infrastructura publică de cultură din România să fie folosită pentru a promova propaganda pro Putin, pro Kremlin.

Dacă nu îl va demite astăzi pe directorul TNB, atunci voi propune conducerii USR inițierea unei moțiuni simple împotriva ministrului Culturii. O instituție importantă a statului român nu poate sabota nici solidaritatea românilor față de ucraineni și nici angajamentele României față de partenerii UE și NATO. Asta s-a întâmplat ieri la TNB.

Arta și solidaritate? Da, mereu.

Propagandă pro Putin? Nu. Deloc. Niciodată”, scrie Iulian Bulai pe Facebook. 

TNB a găzduit, de Ziua Mondială a Teatrului, un spectacol al actorului Dan Puric, considerat de unii ca fiind rusofil, naţionalist şi antieuropean. Spectatorii au primit câte un exemplar din publicaţia „Certitudinea”, pe care Iulian Bulai o califică drept naţionalistă şi extremistă, iar Ministerul Culturii a anunţat o anchetă.

Preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor a afirmat că o moţiune simplă „este un act de retragere a încrederii, pe care Parlamentul în ansamblul său o acordă unui ministru, pentru a exercita puterea executivă”.

„Eu nu cred că într-o Românie care se vrea de partea UE-NATO, cu colegi din PNL şi PSD care înţeleg gravitatea şi importanţa acestui moment, se vor găsi colegi parlamentari care să se solidarizeze cu o persoană care fie promovează, fie menţine manipulatori în funcţii publice sau persoane care promovează, acceptă şi tolerează propaganda pro-Putin în instituţii publice, sabotând propriul Guvern şi sabotând România şi românii, care se solidarizează cu refugiaţii din Ucraina şi cu situaţia ţării vecine. De aceea, eu cred că această moţiune are toate şansele să treacă, dacă nu se va rezolva problema cu fermitate astăzi”, a susţinut el.Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri