3.8 C
București
miercuri, 29 martie 2023

Schimbări în regulile de circulație la sensul giratoriu. Poliția Română: „Vechea practică nu mai este valabilă”

Publicat pePoliția Română atrage atenția şoferilor că regulile referitoare la circulația în sensul giratoriu s-au schimbat, iar vechea practică nu mai este valabilă.

Regulamentul de aplicare a Codului Rutier, modificat, a fost adoptat recent de Guvern. Cele mai importante modificări vizează circulația în intersecțiile cu sens giratoriu și circuitul permiselor de conducere reținute de polițiști în funcție de natura abaterilor.

Poliția Română a ținut să avertizeze șoferii despre aceste schimbări, pe pagina oficială de Facebook.

„Știi cum se circulă în sensul giratoriu? Nu mai poți să ieși direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a sensului giratoriu și să le tai fața celor de pe celelalte benzi, iar dacă vrei să faci această manevră trebuie să îți semnalizezi intenția, să te asiguri că poți face asta fără să pui în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. 

Vechea practică nu mai este valabilă conform ultimelor modificări! Conduceți prudent!”, au transmis cei de la Poliția Română, duminică, pe o reţea de socializare.

Citeşte şiModificări la Codul rutier. Şoferii vor putea fi amendaţi cu până la 3.000 de lei, din martie, dacă nu respectă noile reguli

În ceea ce privește regulile de circulație aplicabile în sensul giratoriu, a fost definită intersecția cu sens giratoriu și s-au stabilit regulile de circulație aplicabile în cazul acesteia.

Astfel, intersecția cu sens giratoriu este definită ca intersecția dirijată, semnalizată ca atare, prevăzută cu una sau mai multe benzi de circulație, în care circulația se desfășoară într-o singură direcție în jurul unei zone centrale.

Știi cum se circulă în sensul giratoriu?
Nu mai poți să ieși direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a sensului…

Publicată de Poliția Română pe Sâmbătă, 18 martie 2023

Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri