8.9 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022

Scoția va oferi 50.000 de lire sterline familiilor dispuse să se mute pe insule, indiferent de naționalitate

Publicat peScoția a anunțat că va începe să ofere 50.000 de lire sterline familiilor, indiferent de naționalitate, care doresc să se mute pe câteva insule scoțiene.

Decizia a fost luată pentru a crește populația pe acele teritorii, banii urmând să înceapă să fie oferiți în următoarele săptămâni, conform The Times.

Astfel, guvernul scoțian intenționează să ofere suma totală de cinci milioane de lire sterline pentru până la 100 de familii până în anul 2026, potrivit raportului anual al Planului Național al Insulelor, publicat anul acesta.

„Depopularea, una dintre cele mai mari amenințări”

„Depopularea este una dintre cele mai mari amenințări la adresa comunităților noastre insulare. Orice demers pentru inversarea tendințelor de depopulare ar trebui încurajat. Aceste compensații îi vor ajuta pe oameni să cumpere case, să înceapă afaceri și să-și facă o viață aici,” a spus Alasdair Allan, parlamentar scoțian al Partidului Național Scoțian pentru Insulele de Vest.

Însă proiectul a atras și critici. Liam McArthur, parlamentar scoțian al Partidului Liberal-Democraților, a spus că Guvernul ar trebui să folosească banii pentru a ajuta mai mult comunitățile care trăiesc deja pe insulele din Scoția.

Măsura a fost și criticată

„Nu rezolvă cauzele fundamentale ale depopulării în comunitățile insulare,” a spus el, adăugând că populațiile respective se confruntă cu probleme precum lipsa unui transport în comun bine conectat.

Cu toate acestea, fondul oferit a atras deja mulți doritori, unii dintre ei provenind chiar din alte colțuri ale planetei, precum America de Sud.

CITEȘTE ȘI: Două turiste în Grecia, șocate după ce le-a venit nota pentru o gustare și două cocktail-uri

Călătorii vor putea plăti cu cardul în toate mijloacele de transport în comun din București. Când va avea loc schimbareaSursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri