26.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Scumpiri în lanț la carne. Cât a ajuns un kg de mușchi de porc într-o lună și cu cât se va vine mielul de Paște

Publicat peCarnea de porc a ajuns un produs de lux din cauza scumpirilor în lanț. Producătorii au fost nevoiți să ceară mai mult pe un kilogram de carne de porc după ce toată producția s-a scumpit enorm. Spre exemplu, în ultimul an, porumbul, folosit la furajarea animalelor, aproape că s-a dublat la preț până la aproximativ 1.600 de lei tona. Astfel, un kilogram de muşchi de porc a ajuns să coste 35 de lei, o scumpire de 5 lei într-o singură lună. 

De asemenea, carnea de miel s-a scumpit cu 30% și se va vinde de Paște cu peste 40 de lei kilogramul la piață și un kilogram de piept de pui va depăşi în curând 30 de lei, spun crescătorii de păsări. Per total, de la începutul lunii aprilie, produsele din carne sunt mai scumpe cu 20%.

Din cauza asta, tot mai mulţi români spun că au ajuns să mănânce carne mai rar. Scumpirile din ultima perioadă se vor resimţi cel mai tare în buzunarele românilor în pregătirile pentru masa de Paşte.

De asemenea, în abatoare, carne de porc s-a scumpit cu peste 45%, potrivit datelor Comisiei de Clasificare a Carcaselor.

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri