1.5 C
București
duminică, 10 decembrie 2023

Se amână rotativa guvernamentală. Anunțul de ultim moment al lui Klaus Iohannis

Publicat pe


Joi, 25 Mai 2023, ora 16:34

331 citiri

Președintele Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, 25 mai, la Sibiu, că procedurile pentru rotativa guvernamentală ar trebui să înceapă în cursul zilei de vineri, dar doar dacă se încheie greva din Educaţie.

”Eu nu am de gând să mă opun niciunei formule care duce la o guvernare stabilă. Încă se poartă discuţii, încă se poartă negocieri. Coaliţia trebuie să se hotărască cum va dori să arate viitorul Guvern şi cine trebuie să fie în coaliţia de guvernare, dar am încrederea că lucrurile se vor rezolva. Acum sigur, fiind astăzi joi şi greva încă neîncheiată, vom vedea dacă vom reuşi să începem procedura mâine sau peste câteva zile, dar nu asta este important, dacă acum imediat sau peste o săptămână, două se face rotaţia. Important este să avem o procedură clară, să ştim cum va funcţiona coaliţia şi să avem un Guvern care garantează stabilitatea guvernării şi stabilitatea României. Aceste lucruri pe care pun foarte mare preţ le-am transmis şi celor din conducerea coaliţiei”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat dacă UDMR ar trebui să rămână în continuare la guvernare sau noul Executiv să fie susţinut şi format doar de PNL şi PSD.

Șeful statului a fost întrebat dacă ar putea fi amânată desemnarea premierului programată să înceapă vineri. ”Mâine ar trebui să înceapă procedura, asta în condiţiile în care sigur greva din învăţământ se finalizează. Vom vedea”, a răspuns Iohannis.

Întrebat când ar putea demara procedurile rotaţiei prim-miniştrilor, dacă greva nu se va încheia, Iohannis a replicat: ”Atunci este nevoie ca Guvernul şi coaliţia, la modul general, să negocieze în continuare cu sindicatele până se găseşte o soluţie”.

„Nu cred că rotaţia se va face în timpul unor negocieri. Este totuşi destul de complicat, şi una şi alta sunt proceduri complicate. Se pot lua pe rând”, a adăugat șeful statului.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri