31 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Se aplică de la 1 iulie! Guvernul va lua decizia azi, 6 aprilie

Publicat peGuvernul României se va pronunța astăzi cu privire la o nouă ordonanță de urgență. Decizia va afecta toate persoanele care vor să se vaccineze sau care trebuie să-și facă următoarele doze. 

Proiectul de lege care ar putea intra în vigoare chiar de la data de 1 iulie vizează centrele de vaccinare din întreaga țară. Potrivit ordonanței de urgență, centrele ar fi desființate. 

„Centrele de vaccinare împotriva COVID-19 organizate, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 50 din 15 ianuarie 2021, cu modificările şi completările ulterioare, în alte locaţii decât cele din cadrul unităţilor sanitare publice cu paturi își încetează activitatea în termen de maxim 30 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe”, se arată în OUG. (CITEȘTE ȘI: Vladimir Putin, şi mai înverşunat după ce Occidentul le-a făcut pe fiicele lui să sufere!)

Intră în vigoare la 1 iulie. Care este noua ordonanță de urgență 

Conform orgonanței de urgență, de la data de 1 iulie, centrele de vaccinare ar fi desființate. Sarcina vaccinării ar rămâne pe umerii medicilor de familie, în cadrul cabinetelor acestora. 

Cabinetele vor fi organizate prin intermediul ordonanței, iar programările se vor face tot prin intermediul programului național de vaccinare. Astfel, în loc ca persoana care dorește să se vaccineze să meargă la centrele din țară, se va programa ca până acum, dar va merge la medicul său de familie. 

„Începând cu data de 1 iulie 2022 activitatea de vaccinare împotriva COVID 19 se realizează exclusiv prin cabinetele de asistenţă medicală primară organizate conform prevederilor OUG 124/1998 privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, republicată, în cadrul programului naţional de vaccinare derulat de Ministerul Sănătăţii”, precizează ordonanța de urgență. (CITEȘTE ȘI: Ruşii s-au mai făcut o dată de râs: s-au prefăcut că dezamorsează minele, dar toată lumea a văzut gafa lor)Sursa: www.cancan.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri