17.7 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

Se aud explozii la Kiev în timp ce trupele ruse se apropie de capitala Ucrainei / Lupte grele la periferie

Publicat pe


Mai multe explozii s-au auzit la primele ore ale dimineții de sâmbătă, corespondenții CNN de la fața locului vorbind de „o salvă fără oprire de explozii grele auzite în depărtare” și care au continuat câteva minute.

Războiul din Ucraina, la periferia KievuluiFoto: Aris Messinis / AFP / Profimedia Images

Nu este clar însă dacă exploziile au fost lovituri rusești sau ucrainene.

Certe este că luptele continuă la periferia capitalei ucrainene, administrația orașului afirmând că zonele din nord rămân cele mai periculoase, inclusiv suburbiile Bucha, Irpin și Hostomel, precum și districtul Vishorod mai la nord de Kiev

Luptele au escaladat și în Brovari, peste râul Nipru, la est de oraș.

Pe măsură ce forțele ruse intră din mai multe direcții, devine evidentă intenția este de ”a înconjura complet orașul, de a înfometa populația orașului, de a bombarda orașul și apoi, în cele din urmă, de a încerca să răstoarne guvernul lui Zelenski”, spune CNN.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat pentru CNN că orașul are în prezent doar resurse – inclusiv alimente și provizii medicale – pentru una sau două săptămâni.

Forțele ucrainene sunt peste tot la Kiev, au săpat poziții de apărare de-a lungul tuturor artelor principale care duc în oraș și au pus capcane pentru tancuri fiind un oraș puternic fortificat acum.

Și chiar dacă forțele ruse vor putea să-l încercuiască, va fi totuși o lupta dură pentru ca ei să ajungă în centrul acestuia, avertizează jurnaliștii CNN din capitala ucraineană.Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri