16.8 C
București
duminică, 1 octombrie 2023

Se caută soluţii pentru pacienţii din azilele groazei, plimbaţi de la un cămin la altul. Autorităţile nu ştiu încă unde vor ajunge bolnavii în final

Publicat peAutorităţile încearcă să găsească locuri pentru unii dintre aceşti beneficiari, care au fost luaţi din căminele care au fost închise, vorbim despre multe din astfel de centre, unde în urma controalelor s-a decis că nu mai pot funcţiona în condiţiile în care au funcţionat până acum.

Se caută soluţii

Din diverse motive, unele nu aveau autorizaţie, altele chiar dacă aveau documentele în regulă, condiţiile de acolo nu permiteau practic cazarea acestor oameni acolo. Problema cea mai mare este în special cu persoanele care au dizabilităţi grave pentru că au nevoie să fie cazaţi într-un centru special, un centru unde pot să primească tratamente, dar şi medicamente şi să fie supervizate tot timpul de personalul medical specializat.

În altă ordine de idei, pe parcursul zilei de astăzi, procurorii DNA au descins în mai multe locuri pentru a face percheziţii. Asta, după închiderea centrelor de săptămâna trecută, cele care sunt vizate deja de o anchetă DIICOT. Percheziţii sunt la centrul Armonia din Voluntari, dar şi de la celălalt centru, sunt percheziţii şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din cadrul Ministerului Muncii, dar şi la AJPIS Voluntari, de acolo de unde două persoane vor fi duse la audieri la sediul DNA. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!Sursa: observatornews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri