32.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023

Se fabrică o nouă pandemie. Laboratoarele Guvernului britanic pregătesc, deja, vaccinurile

Publicat pe


Potrivit unui comunicat al Guvernului britanic, laboratoarele Agenției de Securitate a Sănătății din această țară lucrează, deja, la producerea unor vaccinuri pentru viitoarea pandemie, dat fiind potențialele amenințări globale. Anunțul, în sine, este șocant, însă ce lipsește din toate discuțiile despre pandemia recentă este faptul că virusul Covid a fost creat artificial, lucru, de altfel, admis de întreaga comunitate științifică.

Dintre toate amenințările prezente, printre care se numără războaiele, armele nucleare, armele cu laser, armele electromagnetice, cea mai periculoasă și chiar iminentă este cea a armelor biologice. Până la apariția Covid, puteam vorbi despre teorii ale conspirației și atât, însă, de la lansarea acestui virus, nimic nu mai pare imposibil. Autoritățile sanitare din statele dezvoltate încearcă să țină în priză populația globului, pregătind, în laboratoare, un nou haos.

Comunicatul Guvernului britanic, în care ni se spune că se lucrează la vaccinuri pentru viitoarea pandemie, este mai mult decât sfidător. Cum să produci un vaccin pentru un virus care nu există? Iată că se poate. Centrul de Dezvoltare și Evaluare a Vaccinurilor (VDEC), al Agenției de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA), anunță că a început să cerceteze și să dezvolte vaccinuri împotriva celor mai mortali agenți patogeni din lume. Centrul va viza, în special, agenții patogeni pentru care nu există un vaccin sau care ar putea fi îmbunătățit, cum ar fi gripa aviară, variola maimuței sau hantavirusul, o infecție severă care se poate transmite de la rozătoare la om. ”VDEC este o schimbare extrem de interesantă pentru capabilitățile de cercetare și dezvoltare a vaccinurilor din Regatul Unit și o componentă vitală a activității esențiale a UKHSA, evidențiate în strategia noastră de 3 ani, inclusiv pregătirea Regatului Unit împotriva multor dintre cele mai mari amenințări cu boli infecțioase”, a declarat prof. Jenny Harries, directorul executiv al UKHSA.

Produs în 100 de zile

Scopul centrului britanic este de a implementa un vaccin eficient în 100 de zile de la identificarea unei noi amenințări pandemice, stabilind, astfel, un nou record, după ce vaccinul anti-Covid a fost realizat în mai puțin de 10 luni. Potrivit, Guvernului britanic, echipele VDEC desfășoară deja studii clinice de faza I pentru ceea ce ar putea fi primul vaccin mondial împotriva febrei hemoragice Crimeea-Congo, un virus care se răspândește prin mușcătura unei căpușe infectate și este, din păcate, fatal în aproximativ 30% din cazuri. Totodată, cercetătorii vizează și infecții comune, cum ar fi tuberculoza și Clostridium difficile, o infecție bacteriană care poate cauza probleme semnificative în mediile medicale.

”Bazându-se pe capacitățile dezvoltate în timpul pandemiei de Covid-19 pentru a testa vaccinurile emergente împotriva…Sursa: www.national.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri