16.8 C
București
duminică, 1 octombrie 2023

Se schimbă vremea în România. Anunț de ultimă oră al meteorologilor

Publicat pe


Duminica, 03 Septembrie 2023, ora 06:40

2275 citiri

Ploile revin în România FOTO facebook

După o perioadă cu temperaturi ridicate, vremea se schimbă brusc în România, prin apariția unei alte mase de aer deasupra țării.

„Temperaturile au devenit suportabile pentru că s-a schimbat masa de aer de deasupra țării noastre. Cu alte cuvinte, am scăpat de aerul tropical responsabil pentru temperaturile deosebit de ridicate, dar și pentru instabilitatea deosebit de accentuată. Deci schimbul de masă s-a efectuat, chiar dacă de duminică ploile vor reveni. Ne așteptăm ca gradul de instabilitate să fie ceva mai redus, iar manifestări de genul celor care au fost ieri la Galați să fie pe arii din ce în ce mai restrânse”, a spus Florinela Georgescu la Antena 3.

„De duminică vor reveni ploile. Rămânem însă cam toată săptămâna care urmează cu maxime termice în general între 24 și 30 de grade, cu mici variații de la o zi la alta, iar de marți așteptăm ca și precipitațiile să fie tot mai puține. Deci, vom avea un început de toamnă în general calm, lipsit de fenomene de intensitate maximă”, a mai precizat meteorologul Florinela Georgescu.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri