30 C
București
duminică, 3 iulie 2022

Se toarnă fundația la noua clădire de la Clinica de Balneologie Timișoara, iar bazinul de tratament cu apă termală este reabilitat/FOTO

Publicat pe


Lucrările la Clinica de Balneologie de la Timișoara continuă și în acestă perioadă. Un număr de 50 de transporturi de beton vor ajunge pe șantier, acolo se toarnă acum fundația noii clădiri, operațiunea durează nu mai puțin de 10 ore.

Se lucrează atât la această nouă clădire, dar și la baza de tratament, unde se reface bazinul cu apă termală.

”La corpul nou de clădire se toarnă fundația și o parte din structură. La clădirea veche consolidăm structura. Avem o mobilizare susținută pe șantier și un flux continuu de vehicule și material: timp de aproximativ 10 ore vor fi turnate 50 de cife de beton pentru radier. Lucrăm la baza de tratament, unde refacem bazinul vechi și facem un bazin nou. Acestea vor fi racordate la rețeaua de apă termală. Ambulatoriul va avea o capacitate maximă de 500 de pacienți. Valoarea investiției este de 23,7 milioane (TVA inclus). Anul acesta sunt bugetați 10,2 milioane și avem în plan să executăm lucrarea până la finalul anului 2023”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Urmează realizarea proiectului tehnic pentru reabilitarea fațadei și a interiorului clădirii principale.

„Vrem ca, în acest an, să avem un proiect tehnic pentru reabilitarea fațadei, a interioarelor, a instalațiilor electrice, sanitare și termice, în așa fel încât în momentul în care aici, în spate, spațiul să fie finalizat, să putem să avem în execuție și partea din față. La sfârșit, vrem să avem o clinică de balneologie cu toate facilitățile la zi. Ea este funcțională și acum, dar într-o proporție foarte redusă”, a mai spus viceprimarul.

Proiectul de reabilitare a clinicii a fost demarat în anul 2019, de fostul primar al Timișoarei. Finanțarea este din bani europeni, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar lucrarea va fi executată de societatea Alex-Dia Construct SRL. Durata de execuție de 21 de luni.

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri