26.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Ședință urgentă la Guvern, decizii CRUCIALE față de agresiunea rusă în țara vecină – Premierul Ciucă, declarații de ultimă oră

Publicat peDe la 10.00, Guvernul se va reuni în ședință pentru a aproba o serie de proiecte importante în această perioadă.

Printre proiecte se află și ceo privind relaxările măsurilor anti covid. Potrivit autorităților, relaxările privesc: eliminarea certificatului verde la intrarea în marile magazine, creşterea limitei de la 30% la 50% a capacităţii maxime a spaţiului, fără restricţii de interval orar, pentru competiţii sportive, activităţile din cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole, concerte în aer liber, conferinţe, workshop-uri, săli de sport şi piscine, evenimente private cu maximum 200 de persoane, iar masca nu mai este obligatorie în aer liber.

Măsurile de relaxare propuse:

1. Accesul fără certificat electronic Covid în centrele comerciale, în instiutţiile publice, pensiuni şi restaurante

2. Creşterea de la 30% la 50% a capacităţii maxime a spaţiului, fără restricţii de interval orar, pentru competiţii sportive, activităţile din cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole, concerte în aer liber, conferinţe, workshop-uri, săli de sport şi piscine.

3. Se permite organizarea evenimentelor private, cu participarea a maximum 200 de persoane. 

4. Masca nu se va mai utiliza obligatoriu în mediul exterior, însă purtarea măştii rămâne obligatorie în spaţiile publice închise şi este recomandată în spaţiile deschise aglomerate. 

Ce măsuri se păstrează:

1. Posibilitatea izolării şi carantinării persoanelor care sosesc din ţări cu risc epidemiologic ridicat.

2. Menţinerea testării săptămânale a personalului de îngrijire şi de asistenţă, a personalului de specialitate şi auxiliar din centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice.

3. Menţinerea măsurilor de dezinfecţie şi igienă în mijloacele de transport public.

4. Cluburile, barurile și discotecile rămân închise.

5. Se păstrează recomandarea de telemuncă şi utilizarea programului de muncă decalat în instituţiile publice.Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri