27.7 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Șeful armatei britanice, vizită-fulger la București: Forţa noastră aeriană va fi în România la începutul lunii aprilie

Publicat peŞeful militar al Forţelor Armate ale Regatului Unit, amiralul Sir Tony Radakin, a fost vineri într-o vizită fulger în România și a transmis un mesaj de solidaritate cu armata română. Oficialul britanic a calificat războiul pornit de Rusia drept inacceptabil.

Sir Tony Radakin a amintit și că, începând de luna viitoare, aviația militară a Regatului Unit va avea în țara noastră misiuni de supraveghere a spațiului aerian, relatează digi24.ro.

„Este o plăcere să mă aflu aici, în România. Este prima dată când vizitez această ţară. Sunt de 100 de zile şeful apărării şi aceasta este a treia ţară străină pe care o vizitez. Am avut discuţii foarte productive cu şeful apărării dumneavoastră, cu care am vorbit despre situaţia internaţională actuală şi despre modul în care ţările îşi unesc forţele, în special ţări ca România şi ca Regatul Unit, ca doi parteneri din NATO cu o relaţie militară solidă. Legătura noastră militară durează de mult timp şi este fundamentată pe toate forţele noastre armate”, a spus amiralul Tony Radakin, într-o declaraţie de presă la sediul ambasadei Regatului Unit la Bucureşti.

El se află într-o vizită în contextul situaţiei regionale de securitate generate de conflictul din Ucraina.

„Armatele noastre conlucrează strâns, la fel şi forţele navale şi sunt bucuros că forţa noastră aeriană protejează cerul de deasupra noastră şi că forţa noastră aeriană va fi aici la începutul lunii aprilie continuând să protejeze cerul României pentru că este unitatea militarilor noştri, unitatea reacţiei politice cea care răspunde la ceea ce se întâmplă în Ucraina. Acest lucru ne ţine pe toţi în siguranţă şi demonstrează Rusiei cât de inacceptabil este comportamentul său şi cum ne vom uni forţele pentru a ne proteja comunităţile şi pentru a sprijini Ucraina”, a adăugat şeful militar al Forţelor Armate ale Regatului Unit, care este şi principalul consilier militar al prim-ministrului şi al ministrului apărării.

Anterior, amiralul Radakin a fost şef al Statului Major Naval din iunie 2019 până la începutul lunii noiembrie 2021, timp în care a supravegheat o transformare la scară largă a Marinei Regale, a susţinut o prezenţă navală reînnoită în întreaga lume şi a asigurat un program extins de construcţii navale.

Înrolat în anul 1990, el a servit în numeroase funcţii de comandă, atât pe uscat, cât şi pe mare, precum şi la comanda forţelor britanice şi internaţionale. Tururile operaţionale au inclus securitatea Insulelor Falkland, operaţiuni NATO în Marea Adriatică, combaterea contrabandei în Hong Kong şi Caraibe şi trei tururi în Irak în calitate de comandant.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri