0.9 C
București
luni, 11 decembrie 2023

Șeful Căpităniei Galați, despre atacurile cu dronă de la Reni: S-au simțit ca și cum ar fi fost cutremur

Publicat pe


Directorul Căpităniei Zonale Galați, Vlăduț Brînză, spune cu privire la atacurile rusești cu dronă din porturile Odesa că a fost sunat la prima oră de către cei care erau de serviciu la Căpitănia Galați, fiind anunțat că au fost 4-5 explozii, dintre care 3 s-au resimțit prin vibrații, similar unui cutremur.

portul GalatiFoto: Inquam Photos / George Călin

  • „Ca și cetățean simt emoție după fiecare val de atacuri, fiind în proximitatea țării. Și ceilalți colegi de muncă au trăiri asemnănătoare. Nu ar fi bine din punct de vedere să se apeleze la măsuri radicale”, a declarat la Digi24 Vlăduț Brînză, directorul Căpitaniei Zonale Galati, subliniind că nicio navă nu a fost afectată de atacurile din Reni

Ministerul rus al Apărării a spus, potrivit Interfax, că un grup de drone rusești a lovit cu succes depozitele de combustibil din portul Reni, aflat în apropiere de România, folosit de armata ucraineană, relatează Reuters și AFP. Asta, deși Kievul a spus că dronele au atacat infrastructură aparținând „industriei civile”.

„În această noapte, forţele aeriene ruse au executat o lovitură grupată cu drone asupra unor depozite de carburant utilizate pentru reaprovizionarea echipamentelor militare ucrainene, în portul Reni’, a transmis Ministerul Apărării de la Moscova.

Acesta a dat asigurări că obiectivul loviturii a fost „atins” şi toate ţintele lovite.

Potrivit biroului procurorului general al Ucrainei, „inamicul a atacat infrastructuri industriale civile din regiunea Dunării”. „Atacul a făcut doi răniţi, care au fost spitalizaţi”, a indicat pe Telegram sursa citată.

Procuratura Generală a Ucrainei a scris pe Telegram că forțele ucrainene au reușit să doboare 22 din cele 25 de drone folosite în acest atac.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a reacționat dumunică după ultimele atacuri masive cu drone lansate de ruși asupra regiunii Odesa, el spunând că acestea au vizat și infrastructura Podului Reni de la Dunăre, aflat la câțiva kilometri de Galați, dar că „în niciun moment nu au existat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”.

Viața Liberă a scris că exploziile s-au auzit inclusiv la Galați, aflat la câțiva kilometri de Portul Reni.

„Au fost zgomote infernale care mi-au zgâlțâit serios geamurile în noaptea asta, după ora 02.00. Cred că o serie de 4-5, în interval de o oră sau poate mai puțin. Imediat, gândul mi-a fugit la orașul Reni, cel mai apropiat de noi, fapt confirmat dimineață la un post de televiziune. Au fost bombardate orașele dunărene Reni și Ismail. Asta ca să nu mai aud teorii idioate, conspiraționiste că e „liniște” în Ucraina. Vă dați seama ce trăiesc ucrainenii, dacă și de la 20 kilometri zgomotul bombelor te înspăimântă”, a scris pe Facebook Bogdan Radu Brînzan, vocea Asociaţiei „Galaţi, oraşul…Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri