5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022

Șeful Comisiei de control SRI cere adoptarea ”urgentă” a legii securității cibernetice, după audierea lui Anton Rog

Publicat peSenatorul Chirteș spune că ”trebuie urgentată legea securității cibernetice, care este într-o formă finală, și fac apel decidenților politic să vină în parlament cu această lege”.

El a mai spus că legea trebuie să stabilească atribuțiile fiecărei instituții din domeniu – SRI, Ministerul de Interne, Ministerul Apărării Naționale.

Parlamentarul liberal a mai spus că, potrivit SRI, ”nu au fost identificate conexiuni între atacurile cibernetice de sorginte rusă (ale grupului de hackeri Killnet – n.red.) și conflictul ruso-ucrainean”.

”Atacurile cibernetice reprezintă cea mai importantă amenințare la adresa securității naționale și a cetățeanului”, a mai spus Chirteș.

Anton Rog nu a făcut declarații la finalul ședinței comisiei parlamentare.

Atacurile cibernetice ale hackerilor ruși asupra site-urilor din România | Oficial din SRI, chemat să dea explicații la Comisia parlamentară de control

În urma atacurilor cibernetice ale hackerilor ruși, asupra site-urilor din Românie, de luna trecută, Comisia parlamentară pentru controlul SRI l-a chemat la audieri pe directorul Centrului Național Cyberint din Serviciul Român de Informații, Anton Rog, pentru a da explicații.

Discuțiile din Comisie au vizat și amenințările cibernetice la adresa securității naționale, potrivit unui comunicat al comisiei, precum și măsurile de care au nevoie instituțiile și companiile, dar și cetățenii, pentru a se proteja cibernetic.

Atac cibernetic uriaş în România | Site-urile Guvernului, Armatei, Poliţiei de Frontieră şi al CFR Călători au picat, pe 29 aprilie

Mai multe site-uri ale instituțiilor publice din țara noastră au fost atacate cibernetic, la finalul lunii aprilie.

Vizate au fost site-ul gov.ro, site-ul oficial al Guvernului României, dar și mapn.ro, site-ul oficial al Ministerului Apărării.

Totodată au fost atacate și site-ul Poliției de Frontieră, site-ul oficial CFR Călători și cel a unei instituții financiare. 

Toate acestea au fost afectate de o serie de atacuri cibernetice de tip DDoS. 

Sursa: www.antena3.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri