19.4 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023

Senator PSD, despre faptul că noile măsuri fiscale afectează electoratul PNL: ”PNRR-ul nu este un program electoral” – Declarații Exclusive

Publicat peSenatorul PSD, Daniel Zamfir a declarat luni pentru GÂNDUL că poate ”înțelege foarte bine că pentru electoratul liberali e într-adevăr un lucru rău și ei pierd electoral în momentul ăsta, dar din păcate pentru ei, PNRR-ul nu este un program electoral, e un angajament al României”. În contextul adoptării noilor măsuri fiscale, PNL și PSD nu s-au înțeles încă în Coaliție asupra aplicării acestor măsuri. Deși președintele PNL, Nicolae Ciucă a declarat că liberalii vor susține în Coaliție ”menținerea impozitului pe dividende la nivelul actual, de 8 la sută, ca și păstrarea pragului de 500.000 de euro pentru microîntreprinderi”, dar și ”menținerea actualei cote de TVA”, senatorul PSD, Daniel Zamfir le amintește liberalilor că PNRR ”este un angajament al României, pe care Marcel Ciolacu astăzi este obligat să-l execute” și care a fost negociat sub mandatul de ministru al liberalului Dan Vîlceanu.

 

Noile măsuri fiscale au lansat discordie în cadrul ședinței de luni a liberalilor. Președintele PNL, Nicolae Ciucă în urma Biroului Politic Național al partidului a menționat că liberalii vor susține în Coaliție ”menținerea impozitului pe dividende la nivelul actual, de 8 la sută, ca și păstrarea pragului de 500.000 de euro pentru microîntreprinderi”, dar și ”menținerea actualei cote de TVA”. Senatorul Daniel Zamfir îi contrazice și susține că actualele măsuri fiscal au fost negociate de Guvernul PNL:

”PSD nu-și dorește în vreun fel să crească vreun impozit, fie la dividende, fie pentru microîntreprinderi, așa cum e adevărat, unii din PNL lansează în spațiul public. Ceea ce uită cei care spun lucrurile astea din fericire, sunt din ce în ce mai puțin în PNL și acolo e un grup de parlamentari în jurul lui Cîțu care uită un lucru esențial, și anume că toate aceste măsuri de reformă fiscală pe care le contestă acum aceștia sunt cele pe care însuși Cîțu le-a asumat atunci, când era chiar prim-ministru.

Adică mă refer la scăderea pragului pentru IMM-uri de la 500.000 la 60.000, IMM-uri care să plătească 1% impozit. Creșterea impozitului pe proprietate, de asemenea este o măsură în PNNR asumată de Cîțu la momentul ăla” susține social-democratul.

Daniel Zamfir susține că Guvernul Cîțu a negociat în PNRR și eliminarea facilităților fiscale în IT, construcții și agricultură:

”Nu este vorba de o creștere a taxelor și impozitelor, este vorba de eliminarea unor facilități. Nu vorbim de cele de IT, din construcții, în agricultură și așa cum știți, orice facilitate este pe termen limitat. De asemenea eliminarea acestor facilități, să nu uităm că tot guvernul de la vremea aceea, condus de Cîțu și le-a asumat în fața Comisiei Europene ca să absorbim acești bani” a declarat senatorul PSD.

Liberalii ”n-au făcut altceva decât să stea ghiocel, să înghită orice ca să se laude…Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri