7.5 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Senatorul USR, Raoul Trifan: Codul Administrativ modificat pentru un tun de un miliard de euro, la Mogoşoaia

Publicat pe


Actuala coaliţie a modificat Codul Administrativ pentru a da un tun  de un miliard de euro la Mogoşoaia, acolo unde dictează interesele imobiliare ale liderilor PNL, afirmă  senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan.

Marți, în plenul Senatului, a fost adoptat un proiect de lege care modifică definiția majorității calificate din Codul Administrativ, reducând numărul necesar de voturi pentru a adopta proiecte de hotărâre care implică patrimoniul localității. Unul dintre aceste proiecte de hotărâre privește Sectorul Zero din Mogoșoaia.

“Prin această schimbare, deciziile pot fi luate cu un vot mai puțin decât era necesar anterior. Mai exact, în cazul localității Mogoșoaia, primarul, care dispune de 10 consilieri locali din totalul de 15, va putea să treacă hotărâri fără să mai aibă nevoie de un vot, așa cum este acum conform Codului Administrativ. Proiectul de lege merge acum spre Camera Deputaților, cameră decizională”, arată Trifan.

El a menționat faptul că Curtea Constituțională a României a confirmat anterior că articolul actual din lege privind majoritatea calificată este constituțional și clar. Modificarea aceasta a Codului Administrativ pare să servească altor scopuri, și anume, intereselor imobiliare din Mogoșoaia ale liderilor PNL, spune Trifan.

„Miza acestui proiect este un tun imobiliar de 1 miliard de euro, care stă, de fapt, într-un singur vot la Mogoșoaia. Pe ascuns, ați băgat în aceste amendamente, care țin de consorții administrative și de un jalon PNRR, grefate pe un proiect care are de a face cu total altceva, această modificare a definiției majorității calificate, astfel încât, la Mogoșoaia de exemplu, să nu mai fie nevoie de 11 voturi, ci de 10. Dar este bine că în Parlament există USR, care verifică ce faceți și expune aceste hoții”, a continuat Raoul Trifan.

Aceasta nu este prima încercare a coaliției PSD-PNL de a modifica legea în această direcție. Au mai încercat să facă acest lucru în decembrie 2021, înainte de publicarea deciziei CCR privind speța Sectorul Zero.  Acea tentativă, însă, a eșuat, aminteşte senatorul USR.

“Coaliția PSD-PNL trebuie să retragă de urgență această modificare pentru a asigura transparența și integritatea în procesul legislativ. Este esențial ca legea să servească interesul public și nu să fie manipulată în scopuri personale sau imobiliare”, a încheiat Trifan.

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri