25.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Serghei Lavrov anunță o încercare a Kievului de a întrerupe negocierile cu Rusia după incidentul de la Bucea

Publicat pe„Exact în momentul în care, în conformitate cu acordurile de la Istanbul, partea rusă a decis să detensioneze situația de pe teren, în primul rând în regiunile Kiev și Cernihiv – chiar în acest moment, trei la câteva zile după ce militarii noștri au părăsit orașul Bucea, acolo a fost organizată o provocare despre care vorbim astăzi”, a spus el reporterilor, marți.

Potrivit ministrului, „acest lucru a fost făcut pentru a distrage atenția de la procesul de negociere, pentru a distrage atenția de la faptul că partea ucraineană, după Istanbul, a început să dea înapoi, a încercat să propună noi condiții, iar de îndată ce presa occidentală a împrăștiat falsurile despre orașul Bucea, negociatorii ucraineni au încercat să întrerupă complet procesul de negociere”.

Scopul răspândirii falsurilor despre Ucraina, potrivit lui Lavrov, este dorința de a perturba negocierile dintre Moscova și Kiev. „Se pune întrebarea: care este motivul acestei provocări sincer, false, a cărei veridicitate este pur și simplu imposibil de justificat. Tindem să credem că motivul constă în dorința de a găsi un motiv pentru a bloca negocierile în curs”, a spus el.

Lavrov a mai spus că ar fi trebuit trimis un semnal Ucrainei despre inadmisibilitatea sabotarii acordurilor cu Moscova.

„Vrem, încă o dată, să îi îndemnăm cu tărie pe cei care conduc acțiunile Kievului, și știm cine sunt ei, să-și dea seama de responsabilitatea lor pentru securitatea în Europa, pentru viitorul ordinii mondiale, pentru a se asigura în practică că sunt respectate toate principiile Cartei ONU. Rusia este pregătită pentru această conversație. Dar pentru ca noi să avem un progres real, insistăm ca la Kiev să fie trimis un semnal fără ambiguitate pentru a nu se angaja în sabotaj, altfel riscăm să repetăm soarta acordurilor de la Minsk și nu vom merge niciodată pe această variantă ” – a spus șeful Ministerului rus de Externe.

„Dacă Ucraina continuă să refuze să discute despre denazificare și demilitarizare, acest lucru nu va contribui la cursul bun al procesului de negocieri”, a mai spus Lavrov.

„Dacă delegația ucraineană va continua să declare că sunt necesari pași suplimentari din partea Federației Ruse, dacă va continua să refuze categoric, așa cum face acum, să discute despre sarcinile de denazificare și demilitarizare, restabilire. drepturile limbii ruse, dacă vor continua să declare că nu sunt probleme cu limba rusă, cu drepturile populației de limbă rusă și probleme cu nazificarea tuturor domeniilor vieții țării, nu cred că acest lucru va contribui la continuarea procesului de negociere”, a spus Serghei Lavorv.Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri