25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

Serghei Lavrov se plânge că țările occidentale au ajuns până „la un banditism direct” împotriva Rusiei

Publicat pe


Țările din Occident, într-o frenezie rusofobă, nu numai că încalcă normele de comunicare internațională, ci merg chiar până la un banditism direct împotriva Rusiei, inclusiv confiscând proprietății private, a declarat, luni, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, la o reuniune a Comisiei partidului „Rusia Unită” pentru cooperare internațională și sprijin pentru diaspora, potrivit agenției ruse Tass.

Serghei LavrovFoto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia Images

„Occidentalii nu doar că încalcă acum toate normele de comunicare internațională în frenezia lor rusofobă, ei disprețuiesc libertatea de exprimare, statul de drept. Au ajuns până la banditism direct de stat – confiscarea proprietății private, refuză să-şi îndeplinească angajamentele asumate în domeniul financiar şi sfera economică” – a spus şeful diplomaţiei ruse.

„Acest lucru este făcut de aceiași oameni, care timp de opt ani pur și simplu au închis ochii la suferința locuitorilor din Donbas din cauza acțiunilor Forțelor Armate ale Ucrainei și a atacurilor neonaziste ale așa-numitelor batalioane de voluntari” – a continuat Serghei Lavrov.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, niciun fel de șantaje și amenințări nu vor obliga Rusia să renunțe la suveranitate.

„Sunt convins că niciun fel de amenințări, șantaje, ultimatumuri nu ne vor obliga să renunțăm la suveranitate, independență, să renunțăm la istoria noastră veche de secole, la cea mai bogată moștenire spirituală lăsată nouă de predecesorii noștri” – a subliniat Lavrov. (Rador)Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri